Dr Daciana Toma: Nici noi, nici pacienții, nu știm exact ce avem de făcut

EXCLUSIV
Medic
Medic

Dr. Daciana Toma, Secretar al Societății Naționale de Medicina Familiei, a vorbit la dezbaterea medicală de la DC Medical și DC News, despre nelămuririle pe care le au medicii de familie în contextul transferului de responsabilități adoptat în perioada situației de urgență.

Medicul spune că deocamdată nu este clar circuitul actual al pacientului cronic, pentru a obține tratamentul de care au nevoie, ținând cont că au fost transferate responsabilități către medicul de familie

"Sunt o serie de nelămuriri pe care le avem și noi, ca medici de familie și sunt convinsă că le au și pacienții.
Dacă teoretic, aparent lucrurile sunt clare și prin decretul prezidențial ne-au fost atribuite o serie de responsabilități, care fluidizează circuitul pacientului pentru obținerea rețetelor pentru tratamentul cronic, în realitate, totuși, nu sunt clarificate toate aspectele. Nici noi, nici pacienții, nu știm exact ce avem de făcut și cum putem rezolva aceste situații. Dacă lucrurile sunt clare pentru bolile cronice, hai să zicem comune, pentru hipertensiune arterială, pentru bolile respiratorii cronice, deja lucrurile devin mult mai complicate pentru pacientul cu patologie oncologică, pentru pacientul cu diabet, pentru pacienții cu anumite boli neurologice sau din oricare domeniu, pentru care, unicul prescriptor era medicul din specialitatea respectivă", a explicat Dr. Daciana Toma

Urmăriți întreaga dezbatere aici

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel