Dr Daniel Mureșan: femeile se pot vaccina anti-COVID dinainte de a fi gravide, în timpul sarcinii, dar și în lăuzie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sarcina
Sarcina

Președintele Societății de Obstretică și Ginecologie, medicul Daniel Mureșan, recomandă femeilor să se vaccineze împotriva COVID înainte de sarcină, în timpul ei, dar și în lăuzie.

Președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România (SOGR), medicul Daniel Mureșan, recomandă vaccinarea gravidelor. 

”Vaccinarea este o procedură care salvează vieți, care ne ferește de forme grave și care contribuie la nașterea unui copil sănătos! Femeile se pot vaccina dinainte de a fi gravide, în timpul sarcinii, încă din primul trimestru al sarcinii, dar și în lăuzie. Infecția sarcinii este mai periculoasă, ca manifestare, decât în afara acesteia”, afirmă prof. univ. dr. Daniel Mureșan, președintele SOGR, pentru reprezentanții Ro Vaccinare.

Potrivit acestuia, ”vaccinarea împotriva COVID-19 în sarcină sau în timpul alăptării este recomandată ca singura intervenție eficientă care reduce riscurile îmbolnăvirii și pe cele asociate trecerii prin boală (complicații pentru mamă și copil, risc de naștere prematură, de admisie în terapie intensivă, risc de deces).”.

Pe pagina de Facebook a Ro Vaccinare, mesajul de mai sus apare alături de un video, realizat de Biroul OMS România - World Health Organization Office for Romania, în care medicul Daniel Mureșan vorbește despre gravidele care s-au îmbolnăvit de infecția COVID și importanța vaccinării.

Medicul Radu Vlădăreanu lansează un apel către gravide să se vaccineze împotriva infecției COVID. Doctorul sfătuiește gravidele să nu amâne vaccinarea până după naștere deoarece ”ar fi prea târziu”.

”Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2. Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul.Toate datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă fără dubiu că:

1. Boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei.

2. Vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul SARS CoV-2 de peste 5 ori

3. Vaccinarea scade riscul boală Covid-19 severă și de a ajunge la spital e 10 ori

4. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate SARS CoV-2 de 11 ori

5. Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere.

6. Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt.

7. Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă şi nici viitoare”, notează medicul Radu Vlădăreanu, potrivit Facebook Ro Vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel