Dr Florin Buicu, amendamente la Bugetul asumat de Guvern: bani pentru spitalele din Mureș

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Foto: DC Medical
Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Foto: DC Medical
Amendamente
Amendamente
  • Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Foto: DC Medical
  • Amendamente

Deputatul dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a depus patru amendamente la bugetul pe care Guvernul vrea să și-l asume luni, 23 decembrie.

Deputatul dr Florin Buicu a anunțat pe contul său de Facebook că a depus patru amendamente „la bugetul "asumat" prin care solicit suplimentarea sumelor necesare pentru județul Mures astfel:

1. Pentru Consiliul Județean, Municipiile, Orașele și Comunele județului Mures din sumele de echilibrare din TVA cu 40.000 mii lei, din care 20.000 mii lei pentru Consiliul Județean și 20.000 mii lei pentru municipiile, orașele și comunele mureșene.

2. Pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență din Tg Mureș pentru obiectivele de investiții: „corp clădire vestiare”, „corp clădire spitalizare de zi” dar și pentru noul „Corp clădire Bloc Operator + ATI + Mari Arși”. Aceste obiective vor determina îmbunătățirea activității spitalului, în beneficiul pacienților pentru asigurarea circuitelor funcționale corecte, reducerea infecțiilor nosocomiale și pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru ale personalului.

3. Pentru Spitalul Clinic Județean Mureș în vederea finalizării lucrărilor Centrului de Radioterapie de la Clinica de Oncologie. Finalizarea lucrărilor dublată de alocarea de către Ministerul Sănătății a echipamentului necesar va determina îmbunătățirea condițiilor pentru pacienții oncologici deserviți de centrul universitar medical Tg Mureș.

4. Pentru Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnolgie „George Emil Palade” am solicitat suplimentarea sumelor necesare cu 4.000.000 lei pentru finalizarea lucrărilor la căminul studențesc care va permite asigurarea locurilor de cazare necesare studenților”, a arătat deputatul Florin Buicu pe pagina sa de pe platforma de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel