Dr Horațiu Moldovan, coronavirus: Spitalele din România care pot trata pacienții critici

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical
Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical

Invitat la Academia de Sănătate, dr Horațiu Moldovan a vorbit despre tehnologia extracorporeală (ECMO), o procedură care ar putea salva viețile pacienților cu insuficiență respiratorie sau cardiacă și care ar putea fi utilizată și în tratarea COVID-19

Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că tehnologia de circulație extracorporeală de lungă durată, așa numitul ECMO, este posibilă în România, în mai multe locuri.

"În primul rând la București, la Insitutul de Boli Cardiovasculare C C Iliescu de la Spitalul Fundeni, dar și la Spitalul Sfânta Maria. De asemenea este disponibil la Insitutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgul Mureș, la institutul Inimii din Cluj și la centrul de Cardiologie din Timișoara. Există și spitale private care dispun de această tehnologie și care o pot pune la dispoziție. Experiența este la nivelul câtorva echipe care pot gestiona acest lucru. Există aparatura necesară", a explicat medicul. 

Mai mult, dr Horațiu Moldovan subliniază nevoia utilizării acestor tehnologii.

"Precizez că este excepțional nevoie în general utilizarea acestor tehnologii pentru boli infecțioase de tip viral. China, care a avut cel mai mare număr de pacienți cu coronavirus și cea mai mare mortalitate legată de coronavirus, a comunicat utilizarea acestor tehnologii la câțiva pacieni. La un moment dat, o comunicare pe care o știam eu, săptămâna trecută, era la trei pacienți. Este o tehnologie de rezervă, de care România, în acest moment, dispune", a mai spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel