Dr. Laszlo Attila: Nu am limitat dreptul nimănui de a refuza vaccinarea

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Dr. Laszlo Attila de la  Comisia de Sănătate a Senatului
Dr. Laszlo Attila de la Comisia de Sănătate a Senatului

Dr. Laszlo Attila de la Comisia de Sănătate a Senatului a declarat la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical, că legea vaccinării nu limitează nimănui dreptul de a refuza vaccinarea, obiligativitatea este însă, să o facă în mod informat.

"Nu am limitat dreptul nimănui de a refuza vaccinarea, dar să o facă în mod informat. Și este o obligativitate în cazul celor care refuză să accepte vaccinarea, să participe la un curs, care este organizat de specialiști, pentru a se informa și pentru a decide după aceea, ce este bine și ce este rău pentru propriul copil."

Problema responsabilității

Acesta a punctat și faptul că este dreptul fiecărei instituții de învățământ să decidă dacă acceptă sau nu acceptă copiii nevaccinați în colectivitate.

"Dacă ne uităm un pic la legislația tărilor din jurul nostru, vedem că pe nimeni nu deranjează faptul că nu îți acceptă copilul dacă nu este vaccinat în Italia sau dacă ne gândim la cei care pleacă în țări mai îndepărtate, care stau la coadă să se vacineze înainte de a se urca în avion.
Pe când noi ducem campanii filozofice, dacă vrem sau nu vrem să ne vaccinăm.

Din acest punct de vedere trebuie să fim fermi, pentru că este o problemă de sănătate publică majoră. Memoria colectivă este destul de scurtă, înainte de 1980, trebuie spă vă spun că am avut peste 100 d e mii de cazuri de rujeolă în fiecare an, iar săptămâna trecută a fost prima dată când în sfârșit am putut vorbi despre un număr de o singură cifră de cazuri pe săptămână: 9 cazuri pe săptămână. S-a ajuns la aceste cifre datorită campaniilor de informare care s-au făcut", a mai spus Laszlo Attila.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel