Dr Mihai Craiu, ALARMANT! Un copil cu COVID-19, la câteva ore! „Ne omorâm și copiii, nu numai bunicii!”

Dana Lascu |
Data publicării:
Copil, temperatură. Foto: Pixabay
Copil, temperatură. Foto: Pixabay

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu spune că dacă în vară vedea un copil infectat cu COVID la 4-5 zile, acum apar în continuu și la câteva ore distanță. Pediatrul atrage atenția că la copii anumite medicamente sunt INTERZISE!

„În ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii COVID-19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați pentru că au o maladie severă, DIFERITĂ de COVID19, într-un scenariu ce impune spitalizarea. Conform regulamentului INSMC, toți copiii ce au nevoie de internare sunt testați PCR. În vară vedeam 1 caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la câteva ore. Deci am reușit!! Iresponsabilitatea unora, prostia altora și nerespectarea regulilor de către bună parte dintre noi „a împins” infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități.

Din rațiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. Încă nu... Încă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii! Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbidități vor fi la fel de expuși riscurilor ... ca și adulții ce au maladii similare.

Voi atrage atenția asupra unui scenariu îngrijorător. Deoarece mulți copii au părinții depistați COVID-19 + este important să știm ce trebuie făcut cu un copil ASIMPTOMATIC. Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, NU TREBUIE tratat „preventiv” cu nimic. Zice protocolul Societații Italiene de Infecții Pediatrice (link direct, cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați) 

MESAJ DE LUAT ACASĂ - un copil asimptomatic după contact cu un părinte bolnav, COVID-19, nu primește profilactic antibiotice! Este complet INTERZISĂ administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical”, arată dr Mihai Craiu pe pagina de Facebook intitulată Spitalul  Virtual pentru Copii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel