Dr Olga Simionescu, despre infecția cu Chlamydia: poate scăpa detecției imunologice

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Olga Simionescu  FOTO: DC Medical
Olga Simionescu FOTO: DC Medical

Infecția cu Chlamydia este una dificil de depistat, datorită „inteligenței” agentului patogen care reușește să se ascundă și să păcălească testele obișnuite. Dr. Olga Simionescu a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, despre aceasta.

Infecția cu Chlamydia poate să treacă neobservată la testele obișnuite. Dr. Olga Simionescu a explicat la Academia de Sănătate cum poate să păcălească testele obișnuite și cum se tratează.
„La bărbat, (se produce, n.r.) uretrita inițial anterioară, și la femeie, această leucoree. Există o inflamație la locul respectiv ca urmare a inteligenței agentului patogen, care are două cicluri celulare și pe care le traversează când unul, când pe celălalt, astfel încât scapă detecției imunologice, dar în momentul în care este prins, imediat apare o inflamație la locul respectiv”, a explicat ea.
Tratament cu antibiotice
Medicul a mai vorbit despre tratament, dar și despre testul care se face pentru depistarea infecției. „Sigur că tratamentul este relativ simplu, este făcut cu antibiotice, sunt scheme foarte clare de tratament. Problema nu este la uretrita acută chlamidiană, ci este problema la infecțiile care nu au fost recunoscute la timp și care s-au ascuns. Microbul reușește să se ascundă pe lângă prostată și de acolo,  la vârsta adultă, să determine prostatite și nu se știe dacă, odată ascuns acolo lângă prostată, el va putea sau nu să devină contagios.
Însă, screeningul nostru prin anticorpii IgM de fază acută și IgG de fază cronică îndreptați împotriva Chlamydiei nu reușește, astăzi, să spună decât dacă, eventual există un istoric, dar testul acesta urinar care identifică ADN-ul, ne spune situația prezentă.
În cazul agentului patogen ascuns, foarte puține lucruri se mai pot face. Sunt pacienți care vin cu scheme antibiotice de foarte mulți ani și la care foarte puțin mai poți să îndrepți. De aceea este bine ca, odată diagnosticată, să fie corect tratată.”

Detalii despre tratament și simptome puteți găsii în materialul video atașat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel