Dr Streinu Cercel: Persoanele puternic transmițătoare sunt în general și ipohondre, se plimbă din cabinet în cabinet

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel

Directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, prof. Adrian Streinu-Cercel, a făcut, marți, la Sinteza zilei, profilul persoanei care ar fi infectat zeci de medici de la spitalul din Suceava.

 

"Ce s-a întâmplat la Suceava nu este ceva nemaipomenit. Este ceva care era așteptat! Ca să vă spun sincer, eu mă așteptam să se întâmple în Iași. Din păcate s-a întâmplat câțiva kilometri mai încolo, la Suceava, și de ce: foarte multe persoane au venit din Italia cu avioanele, pe relația Iași - Suceava.

Am avut zboruri de câte 3.000 de oameni repatriați din Italia, pe zi, numai pe aeroportul Otopeni, iar acești oameni au venit și cu virusul după ei. Nu toți, evident, dar au însămânțat pe ici pe colo.

Faptul că s-a întâmplat la Suceava este ceea ce se numește "accident epidemiologic". În cărțile de specialiltate așa se cataloghează. Nu este nimic nemaipomenit. Nemaipomenit este faptul că în două zile am ajuns la un număr de personal de peste 50 care să fie contaminat. Asta înseamnă că în spate au avut o persoană care a fost puternic transmițătoare. Aceste persoane puternic transmițătoare sunt în general și persoane care sunt ipohondre, adică li se pare că au ceva, în realitate nu au nimic, dar se plimbă din cabinet în cabinet, din doctor în doctor", a explicat dr. Adrian Streinu-Cercel, la Sinteza zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel