Vaccinare COVID în sistemul sanitar: 89% dintre cadrele medicale s-au vaccinat cu ambele doze. Dr Gheorghiță: Beneficiile sunt evidente

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay

Coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare, col dr Valeriu Gheorghiță, a explicat că numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut major după ce mare parte din personalul medical s-a vaccinat cu două doze. 

„În urma analizei datelor de eficienţă a vaccinării împotriva COVID-19, în etapa I adresată lucrătorilor din sistemul medical şi social, din cele aproximativ 250.000 de persoane eligibile pentru etapa I la data de 14 februarie 2021 sunt în evidenţele noastre vaccinate cu două doze 89,96% dintre acestea şi, respectiv, 98,84% cu o singură doză.

În ceea ce priveşte impactul vaccinării în cadrul acestui grup populaţional poate fi observată, în ultimele 4 săptămâni, o scădere substanţială a ratei de incidenţă a cazurilor de COVID-19, cu peste 87,7%, ceea ce înseamnă beneficii substanţiale în reducerea infecţiei cu SARS CoV-2 în rândul lucrătorilor din sistemul medical şi social, în condiţiile în care au fost respectate aceleaşi măsuri de prevenţie a răspândirii infecţiei.

Practic, s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale, de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămâna”, a anunțat col Valeriu Gheorghiță, ăntr0o conferință de presă. 

Beneficii s-au înregistrat și în cazul celor internați în centrele medico-sociale şi centrele rezidenţiale, dar și în rândurile angajaților acestora. 

"Din cele aproximativ 49.000 de persoane eligibile, care doresc să se vaccineze, din rândul beneficiarilor din aceste centre, incluzând pe lângă persoanele internate şi personalul de îngrijire, până la data de 14 februarie au fost vaccinate cu două doze de vaccin 56,45% dintre acestea, respectiv 86,67% cu o singură doză.

În ceea ce priveşte impactul vaccinării în rândul acestei categorii de persoane, observăm o reducere cu peste 65% a numărului de cazuri de îmbolnăvire prin COVID-19 în ultimele patru săptămâni, ceea ce ne plasează într-o situaţie favorabilă din punct de vedere al reducerii riscului de apariţie a focarelor de îmbolnăvire în aceste centre rezidenţiale şi sociale", a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare contra COVID-19.. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel