Dr Virgil Musta, AVERTISMENT: Singura soluție este să nu ne îmbolnăvim!

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Virgil Musta. Foto: Facebook
Dr Virgil Musta. Foto: Facebook

Avertisment lansat de medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara: Dacă nu respectăm regulile de protecție ca să nu ne îmbolnăvim, nu vom face față epidemiei!

Dr Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, spune că lupta cu acest coronavirus nu se câștigă numai în spital și că noi toți trebuie să luptăm pentru încetarea răspândirii lui.

„Dacă nu reușim să impunem respectarea regulilor - cele trei reguli de bază pentru prevenția bolii - nu cred că vom reuși să facem față pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ținută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă și la noi în țară. Atrag atenția populației că această luptă nu se câștigă în spital. Spitalele vor fi copleșite și oricum avem resurse limitate. Singura soluție este să nu ne îmbolnăvim și acest lucru se face numai prin prevenție. (...) Doborâm record după record, e un lucru rău. Spitalele devin din ce în ce mai pline. La noi sunt pline și spitalele suport. E o situație dificilă. Probabil că vom primi și un spațiu de izolare într-un cămin pentru nu mai facem față numărului de pacienți cu COVID. (...) Dacă nu înțelegem să fim responsabili și solidari, ne îmbolnăvim, îmbolnăvim pe alții și iată ce se întâmplă” a explicat dr Virgil Musta, conform Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel