Dr Virgil Musta: E un moment de speranţă pentru revenirea la normalitate

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Virgil Musta
Dr Virgil Musta

Medicul Virgil Musta, a anunţat că dacă rata de infectare cu COVID va scădea, într-una din secţiile spitalului care trata bolnavi cu SARS-CoV-2 vor fi trataţi bolnavii cu alte afecţiuni.

Scăderea cazurilor de îmbolnăviri cu infecția COVID din județul Timiș l-a determinat pe șeful secţiei de Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie din Timişoara, medicul Virgil Musta, să afirme duminică, 9 mai, pe Facebook, că dacă rata de infectare va continua să scadă, într-una din secţiile COVID ale spitalului vor fi tratați bolnavii cu alte afecţiuni.

"Timişoara este în scenariul verde datorită efortului întregii comunităţi. Vă scriu acest mesaj pentru a împărtăşi cu voi bucuria anunţului că Timişoara este în scenariul verde, rata de infectare scăzând sub 1,5 la mie. Este un moment de bucurie, dar mai ales de speranţă pentru revenirea la normalitate. (...). Dacă situaţia continuă să se îmbunătăţească, intenţionez ca una dintre secţiile COVID-19 din spitalul Victor Babeş din Timişoara să redevină, după o perioadă lungă, secţie de boli infecţioase, unde să putem trata din nou şi alte afecţiuni.

(...) Vă mulţumesc că aţi înţeles faptul că spitalele sunt doar ultima redută, iar războiul trebuie câştigat în primul rând în afara lor, în comunitate, în special prin respectarea regulilor de protejare individuală şi de grup. Personal, săptămâna trecută am simţit cu adevărat, pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, că a început să scadă presiunea şi asupra sistemului de sănătate, având în sfârşit mai multe locuri libere pe secţie. ...) Visez la o vară frumoasă pentru toată lumea, aşa cum parcă am uitat că poate exista. Visez la o viaţă normală, pe care toţi cred că ne-o doream de mult, dar a fost o perioadă în care întrezăream tot mai greu luminiţa de la capătul tunelului”, a precizat medicul Musta, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel