Transplant reușit după ce elicopterul care transporta inima s-a prăbușit, iar doctorul care ducea organul a căzut. VIDEO DRAMATIC

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicopterul prăbușit pe acoperișul spitalului. Foto: Print screen FOX 5 San Diego
Elicopterul prăbușit pe acoperișul spitalului. Foto: Print screen FOX 5 San Diego
Doctorul din mijloc ține în brațe inima donată. Foto: Print screen FOX 5 San Diego
Doctorul din mijloc ține în brațe inima donată. Foto: Print screen FOX 5 San Diego
  • Elicopterul prăbușit pe acoperișul spitalului. Foto: Print screen FOX 5 San Diego
  • Doctorul din mijloc ține în brațe inima donată. Foto: Print screen FOX 5 San Diego

Transplant de inimă reușit la Los Angeles în condiții dramatice și în ciuda tuturor piedicilor întâmpinate. 

O inimă donată a fost „implicată” vineri într-un accident de elicopter în timp ce era transportată pentru o intervenție chirurgicală de transplant. Mai mult, după ce a „scăpat” din accident, medicul care o ducea în brațe s-a împiedicat, a căzut și a scăpat-o pe jos!

Inima era transportată de la San Diego, la Spitalul Keck din estul Los Angelesului, cu elicopterul când acesta s-a prăbușit chiar pe acoperișul spitalului.
În filmarea dramatică, ce surprinde accidentul de pe acoperiș, se vede că pilotul pierde controlul apartului de zbor timp de câteva secunde, în timp ce încerca să aterizeze pe acoperișul spitalului. 

Cele trei persoane aflate în elicopter în acel moment au supraviețuit accidentului, pilotul suferind doar răni ușoare, iar doi pasageri refuzând tratamentul.

Pe filmare se vede și cum pompierii americani folosesc instrumente hidraulice pentru a deschide ușa elicopterului prăbușit și a recupera inima - dar salvarea dramatică nu s-a încheiat aici.

Un medic căruia i s-a înmânat organul și care a încercat să-și croiască drum rapid spre interiorul spitalului a se împiedică de resturile rezultate din accident, cade iar inima se rostogolește pe podea. 

În ciuda incredibilei experiențe, medicii au considerat că organul era într-o stare utilizabilă și inima a fost în cele din urmă transplantată cu succes, conform KTLA-TV. De asemenea, Departamentul de Pompieri din Los Angeles a scris pe Twitter despre operațiune, spunând că „organul donat a fost recuperat în siguranță de către pompierii LAFD și predat personalului (spitalului)”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel