Durere de spate partea inferioară, factori de risc

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pacienții cu ALS rămân imobilizați în pat
Pacienții cu ALS rămân imobilizați în pat

Durere de spate partea inferioară, factori de risc. Este cea mai frecventă cauză de prezentare la medic. În SUA, spre exempu, 80% dintre americani vor avea dureri de spate, mai mici sau mai mari, la un moment dat în viața lor, conform estimărilor Institutului Național de Tulburări Neurologice și Accident Vascular Cerebral.

Durere de spate partea inferioară, factori de risc. Aproximativ 80 la sutaădintre americani vor avea dureri de spate mai mici, la un moment dat în viața lor, estimează experții de la Institutul Național al SUA pentru Tulburări Neurologice și Accident Vascular Cerebral.
Durerile de spate mai mici pot varia de la o durere plictisitoare la o senzație ascuțită, care face ca o persoană să nu poată să se miște.

La ce trebuie să fii atent

Experții de la Institutul american au identificat anumiți factori de risc pentru durerea din spate. Aceștia sunt:

Vârsta: Prima criză are tendința să apară între 30 și 50 de ani, iar durerile de spate devin mai frecvente odată cu vârsta înaintată.

Nivelul de activitate: Durerea de spate apare mai frecvent la persoanele care nu sunt active fizic.

Sarcina: Când o femeie este însărcinată starea este frecvent însoțită de dureri de spate reduse, care rezultă din modificări ale greutății și a alinierii pelviene.

Creșterea în greutate: Supraponderabilitatea, obezitatea sau creșterea rapidă a greutății pot supune unui stres teribil spatele.

Moștenirea genetică: Unele cauze ale durerii de spate, cum ar fi spondilita anchilozantă (o formă de artrită), au o componentă genetică.

Ocupația: A avea un loc de muncă care necesită ridicarea unor obiecte grele, împingerea sau tragerea lor poate duce la rănire și la dureri de spate. La fel și în cazul persoanelor care stau mult pe scaun, poziția afectează curbura naturală a spatelui, provocând dureri.

Rucsacul prea greu: O fi la modă să porți rucsac, dar nu- umple până la refuz cu cărți, electronice și consumabile, pentru că greutatea îți poate afecta spatele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel