Durerea de gât: opt alimente care te scapă de ea

Adisa Codruț |
Data publicării:
Gât, durere
Gât, durere

Durerile de gât ne pândesc mereu, în special la schimbările de sezon sau în sezonul rece. Dacă nu sunt însoțite de simptome grave, pentru o simplă durere de gât oricine știe că un ceai cu miere o să fie de folos. Dar acesta nu este singurul leac.

Iată o listă cu alte metode de a scăpa de enervanta durere de gât:

Aproape în fiecare toamnă sau iarnă ești lovit de ea: o durere de gât îngrozitor. Fie că te îmbolnăvește cu adevărat sau nu, este îngrozitor de enervant. Ceaiul și mierea sunt remedii populare pe care probabil le cunoașteți. Știai însă că există și alte remedii legate de alimente care ajută la durerea în gât? Am făcut o listă pentru dvs., astfel încât să puteți încerca singuri.

Supă de carne

La fel ca o ceașcă fierbinte de ceai fierbinte, un bol cald fierbinte de supă poate face minuni pentru o durere în gât. Nasul va fi mai puțin înfundat din cauza aburului de la supă. În plus, este o bază excelentă pentru o supă antibacteriană. Adăugați câteva legume proaspete, usturoi, curcuma și ghimbir și presto! Se naște o supă antiinflamatoare.

Fructe înghețate

Gheața vă răcește gâtul și vă ușurează imediat durerea. Dar nu luați o cutie de gheață cu aromă de fructe! Aceste glazuri conțin mult zahăr, care vă irită și mai mult gâtul. Mai bine puneți în blender câteva tipuri diferite de fructe, spanac proaspăt și ghimbir ras. Se toarnă acest amestec în câteva forme de gheață și se pune la congelator pentru câteva ore. Gâtul va fi mut ai bine după ce veți consuma aceste amestecuri înghețate.

Usturoiul

Usturoiul conține substanța alicină. Această substanță are proprietăți antiinflamatorii și ucide bacteriile care vă provoacă durerea în gât. În afară de asta, usturoiul  poate ajuta și să scăpați de răceală. Tăiați mărunt câțiva căței de usturoi și puneți-l în supă.

Smoothies

La fel ca și gheața, smoothie-urile reci fac multe lucruri bune pentru gât. Este foarte important să obțineți suficiente vitamine și minerale. Câteva ingrediente sunt esențiale în smoothie-ul dvs. atunci când doriți să combateți o durere în gât. Luați o cantitate mare de fructe congelate sau proaspete, fulgi de ovăz, ghimbir proaspăt, un vârf de turmeric, apă sau lapte pe bază de plante și cuburi de gheață. Amestecați-le pe toate împreună și aveți un smoothie frumos care vă va ajuta să vă însănătoșiți din nou.

Ceai

Desigur, știați despre asta. Dar nu putem spune asta suficient: menține hidratarea, ceea ce este foarte important pentru a combate o durere în gât. Lucrul minunat despre ceai este că puteți amesteca prin el substanțe calmante sau antiinflamatoare. Încercați, de exemplu, ghimbir, scorțișoară, mentă, mușețel, salvie, lemn dulce sau rozmarin.

Făină de ovăz

Un castron cald de fulgi de ovăz este ușor de mâncat și este bogat în antioxidanți, zinc și magneziu. În plus, fulgii de ovăz sint ușor de combinat cu o mulțime de almente sănătoase diferite. Încercați niște piure de banane, de exemplu, pentru un pic de vitamina C suplimentară. Completați bolul de ovăz cu miere, scorțișoară și un pic de ghimbir, Super sănătos!

Condimente

Curcuma, ghimbirul și scorțișoara fac minuni pentru gât. După cum am menționat deja, aceste condimente au un efect relaxant și antiinflamator. Puneți aceste condimente minunate prin fulgi de ovăz, ceai, smoothie sau gheață. Veți vedea că vă ajută cu adevărat!

Mierea

Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale liniștitoare. Dar asta nu este tot! Această substanță calmantă are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Din fericire, mierea are un gust minunat, ceea ce îl aduce un plus la ceai sau smoothie. Bineînțeles, puteți mânca o lingură de miere la fel. Va face minuni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel