Echipamente medicale noi la Spitalul Județean Arad

Adisa Codruț / 23 oct 2019 / 17:18
Teste
Teste

Echipamente medicale noi au fost achiziţionate pentru Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Echipamente noi. Serviciul de Anatomie Patologică a beneficiat de o finanţare, de circa un milion de lei, din partea Primăriei Arad şi Consiliul Judeţean Arad, în urma căreia laboratorul a fost echipat cu o linie modernă şi completă de procesare histopatologică şi citopatologică. Între altele, au fost cumpărate aparate de procesare tisulară şi automate care permit prelucrarea în condiţii optime a biopsiilor şi a pieselor chirurgicale, rezultând un diagnostic mult mai operativ.

Conform reprezentanţilor unităţii medicale, înainte de achiziţia echipamentelor, întreaga activitate se desfăşura manual, iar timpul de procesare a ţesuturilor şi lichidelor biologice era de aproximativ două săptămâni, timp care a fost redus la patru zile.

"Serviciul de Anatomie Patologică este, astăzi, cel mai modern din vestul ţării şi printre primele din România. Datorită aparaturii moderne am scurtat foarte mult timpul de prelucrare a biopsiilor", a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, potrivit Agerpres.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a spus că finanţarea achiziţiilor a fost prioritară "pentru că activitatea serviciului are un rol esenţial pentru diagnosticarea pacienţilor internaţi în celelalte secţii ale spitalului".

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy