Educaţie Astrologică: ce sunt semnele fixe, cardinale, mutabile. Ce reprezintă cele trei mai calităţi din zodiac

Angela Sabău |
Data publicării:

Astrologia este mai mult decât semnul zodiacal, Mercur retrograd și Luni Pline. De ce este importantă educaţia în astrologie de la elementele de bază? Ce îţi poate spune cu adevărat astrologia despre cele trei 'calităţi', respectiv semne fixe, cardinale, mutabile?

Cele 12 zodii pot fi împărțite într-o multitudine de moduri diferite. Îţi ştii semnul solar - semnul zodiacal „principal” - care este determinat de luna și data nașterii. Apoi, cei mai interesaţi de acest domeniu știu că harta natală conține și semnul lunar (calculat pe baza poziției lunii la momentul nașterii și reprezintă lumea ta interioară emoțională) și semnul în creștere, denumit și Ascendentul tău ( aceasta se referă la semnul zodiacal care se afla la orizontul estic când te-ai născut și reprezintă personalitatea ta socială). 

Fiecare semn aparține, de asemenea, unuia dintre cele patru elemente (numite și duplicate) - foc, apă, pământ și aer. Știind acest lucru, te poate ajuta să îţi înțelegi natura și să obţii o perspectivă nouă asupra personalităţii şi relaţiilor cu cei din jur. De exemplu, Scorpionul și Peștii ar putea avea diferențe, dar ambii sunt în mod inerent semne de apă, așa că fac parteneri și prieteni excepționali, deoarece pot tolera natura emoțională a celuilalt. 

Care sunt cele trei calităţi în astrologie?

Un alt mod mai puțin cunoscut de a defalca semnele este prin 'calităţi' (cunoscute și sub denumirea de cvadruplicități, deoarece există patru semne zodiacale în fiecare grup). În astrologie, există trei calităţi - cardinal, fix și mutabil. Acestea reprezintă modalitățile unice prin care fiecare grup de semne își exprimă energia, reacționează la circumstanțe și navighează prin viață. Iată cum sunt defalcate:

Semne cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn

Semne fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător

Semne mutabile: Gemeni, Fecioară, Săgetător şi Peşti

Dacă ai organiza o cină, de exemplu, ar funcționa așa: semnele cardinale ar fi cele care stabilesc data, trimit invitații, organizează lista de invitați și aleg meniul. Semnele fixe ar fi cei care cumpără și gătesc mâncarea și pun masa. Semnele mutabile ar fi cele care adună totul la sfârșit, făcând retușurile finale și asigurându-se că peisajul mesei este corect. 

Calitatea unui semn zodiacal este modul său de operare. Are un ritm și, odată ce îl obții, vei vedea cum oglindește anotimpurile, deoarece un semn începe în cardinal, apoi se stabilește în fix și este apoi deschis pentru a se schimba în intervale de timp mutabile.

La fel ca Elementele, aceasta este o grupare de semne, dar de data aceasta este vorba de cvadruplicități sau grupuri de patru. Fiecare dintre cele patru grupări are o „calitate” distinctă și sunt cunoscute drept Cardinal, Fix și Mutabil. Grupările de calitate au fiecare un mod unic de a interacționa cu lumea.

Calitățile se găsesc în scrierile lui Ptolemeu și sunt cunoscute din Grecia Antică. Este o bază a astrologiei, ca un limbaj simbolic care are sens și ajută la interpretările diagramelor.

Citește continuarea pe Astrosens și află care sunt calitățile semnelor zodiacale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel