EXAMEN pentru titlul de SPECIALIST. 2.710 medici și farmaciști NU ȘTIU CÂND, LA CE ORĂ și UNDE EXACT SUSȚIN EXAMENUL!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Examenul     FOTO: pexels.com
Examenul FOTO: pexels.com

Ministerul Sănătății organizează, de mâine, 23 septembrie, sesiunea pentru obținerea titlului de specialist pentru profesioniștii din sistemul de sănătate. Dar nici până acum Ministerul Sănătății nu a anunțat ZIUA, ORA ȘI LOCUL unde se dau examenele în fiecare centru universitar!

2.710 medici, medici dentiști și farmaciști vor susține anul acesta examenul pentru obținerea titlului de specialist.

În perioada 23 septembrie – 24 octombrie 2020, Ministerul Sănătății organizează sesiunea pentru obținerea titlului de specialist pentru profesioniștii din sistemul de sănătate.

Ministerul Sănătății a publicat de două săptămâni arondarea candidaților pe specialități și centre universitare de examen, conform prevederilor publicației de examen aprobată pentru sesiunea din acest an.

LISTA CU ARONDAREA CANDIDAȚILOR, după nume, PE CENTRE UNIVERSITARE O GĂSIȚI AICI: 

Dar data, ora și locul de prezentare la examen PENTRU FIECARE CENTRU UNIVERSITAR ÎN PARTE NU AU FOST ANUNȚATE PÂNĂ LA ACEASTĂ ORĂ (marți, 15.00)

Procesul de arondare ține cont de criteriul pregătirii de minimum 6 luni din stagiul de bază al specialității, efectuată în centrul universitar respectiv și de criteriul existenței unui număr de minimum 3 candidați pe specialitate și centru universitar.

„Menționăm că, în situația în care, pentru anumite specialități a existat câte un singur candidat pe centru universitar, în mai multe centre universitare diferite, pentru respectarea principiului obiectivității evaluării, candidații au fost rearondați centrelor universitare învecinate, astfel încât să existe minimum trei candidați pe specialitate, ținând cont totodată și de pe criteriul distanței minime, care să implice costuri cât mai reduse pentru candidați, în cazul deplasării sau pe baza celei de a doua opțiuni a candidatului, acolo unde această opțiune a fost făcută”

Pentru specialitatea Medicina de urgență, examenul se va desfășura numai în centrele universitare București și Târgu Mureș, conform metodologiei aprobate prin Ordinul Comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr.1333/6556/2012.

Anul acesta calendarul de examene și concursuri al MS a fost modificat și adaptat condițiilor epidemiologice date de pandemia COVID-19. În acest context, examenul de obținere a titlului de specialist a fost devansat cu o lună de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel