Exerciții fizice pe care să le faci după masa de Crăciun

Ana-Maria Bugiu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Freepik
Foto: Freepik

În perioada sărbătorilor de iarnă, în special în preajma Crăciunului, mulți dintre noi simțim un amestec de bucurie, emoție și entuziasm.

Cu toate acestea, pentru unii, această perioadă poate avea un impact semnificativ asupra sănătății generale, mai ales după așa festin.

Gândește-te la meniul cinei de Crăciun, știai că friptura poate conține până la 2,128 de calorii? Sau la băuturile de după cina de Crăciun, care se ridică la 1,327 de calorii, sau chiar la acele gustări "doar pentru că este Crăciun", care se adună la alte 1,290 de calorii... și asta doar într-o singură zi!!! (statistici conform Business Insider).

În timpul cinei de Crăciun, ai putea consuma aproape 5,000 de calorii, și deși nu este nimic în neregulă în a te răsfăța puțin, doar o dată, probabilitatea este că, după tot festinul, ai putea să te simți umflat sau să îți fie mai rău, dacă întreci măsura, potrivit Verv.

Există câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a te asigura că întregul tău an de alimentație sănătoasă nu se duce de râpă în ultimul moment. Așadar, rămâi pe lista celor cuminți și hai să începem cu cele mai bune activități de făcut după cina de Crăciun.

Jocuri în familie

Crăciunul este despre timpul petrecut în familie, petrecerea acelei zile foarte speciale cu cei dragi și apropiați. De aceea, are sens ca acele activități de după cină să fie centrate pe familie (sau prieteni) și să fie distractive.

Twister, Karaoke Dance, Just Dance – pot fi alternative foarte utile de exerciții fizice pe care să le faceți în familie.

Plimbare după masă

Nu există nimic ca plimbarea în aer liber - aerul proaspăt, natura și în timpul Crăciunului, chiar simți că se întâmplă ceva magic.

Pe derdeluș

Dacă ai norocul să ai parte de un Crăciun alb, atunci săniușul este activitatea perfectă pentru a face un pic de exerciții 

Yoga și recunoștință de Crăciun

Chiar dacă preferi să rămâi lângă foc, asta nu înseamnă că nu poți face puțină mișcare. Ia-ți covorașul de yoga și întinde-te. Te vei simți mult mai bine după asta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel