Experții germani cred că va fi necesară o a treia doză de vaccin COVID-19

Dana Lascu / 16 mai 2021 / 11:42
Doze de vaccin
Doze de vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare din Germania crede că ar putea fi necesară administrarea unei a treia doze de vaccin COVID-19 anul viitor, în acord cu ceea ce au anunțat deja doi dintre marii producători de vaccinuri.

Într-un interviu publicat duminică de grupul Funke, Thomas Mertens, președintele Comisiei Permanente de Vaccinare din Germania (StiKo), a avertizat că „vaccinurile actuale împotriva noului coronavirus nu vor fi ultimele”.

„În principiu trebuie să ne pregătim pentru ca probabil anul viitor să fie nevoie să ne reîmprospătăm protecția imunitară”, a spus el.

Totuși, Germania nu a luat încă nicio decizie în acest sens, în așteptarea concluziilor studiilor imunitare realizate pe populația vaccinată. Însă, responsabilii sănătății ai guvernului central și ai landurilor urmează de obicei recomandările (StiKo), notează Agerpres.

În declarații acordate de asemenea grupului medical Funke, expertul sanitar al Partidului Social-Democrat (SPD), Karl Lauterbach, a precizat la rândul său, că se pare că imunitatea la actualele vaccinuri durează în jur de șase luni.

Thomas Mertens a explicat că un al treilea rapel ar putea deveni o necesitate urgentă, cât timp apar noi variante ale coronavirusului împotriva cărora vaccinurile ar putea să nu fie eficiente. El a citat în acest sens vaccinurile de la AstraZeneca și Johnson &Johnson, care s-au dovedit mai puțin eficiente împotriva variantei sud-africane.

Companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech au indicat recent că ar putea fi nevoie de o a treia doză de vaccin după un an de la administrarea primei doze.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy