Explozie de FOCARE de COVID-19 în școli! Zeci de infectați și mii de elevi, forțați să facă școală online

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Elev, coronavirus, școală
Elev, coronavirus, școală

După o săptămână de școală, în zeci de școli au apărut focare de infecție cu COVID și mii de copii vor face școală de acasă. 

Focare de COVID-19 au apărut în aproape toate colțurile țării. Ieri, în București, la Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din București, au fost confirmați pozitivi doi elevi, iar alte două cazuri s-au înregistrat la Colegiul Național „Dinu Lipatti” și la Școala Gimnazială numărul 79. În total, de la începutul săptămânii, în Capitală sunt cel puțin 10 școli cu elevi ori angajați pozitivi.

La Deva, circa o mie de elevi vor participa la ore de acasă după ce un coleg de-al lor, din clasa a IX-a, a fost testat pozitiv la COVID-19. Băiatul, care are 15 ani, este campion mondial la karate și a participat, înainte de începerea anului școlar la o competiție în Polonia, de unde s-a întors cu 5 medalii de aur și una de argint. 

În județul Galați, trei elevi și o îngrijitoare din Școala de la Priponești au fost confirmați pozitiv cu SARS COV 2 după prima săptămână de școală. Acestea se adaugă însă celor trei cazuri confirmate săptămâna trecută, așa că școala a intrat în scenariul roșu.

La Brăila, cursurile în trei clase din trei școli din municipiu au fost suspendate pentru 14 zile, după ce în fiecare clasă a apărut câte un caz. La fel, și grupa mare de la o grădiniță stă acasă după ce un pricindel a fost testat pozitiv. 

În județul Cluj, 15 elevi și 11 cadre didactice din 12 unități de învățământ au fost depistaţi cu COVID-19, a informat, luni, prefectul Mircea Abrudean. 9 școli sunt în scenariu roșu, adică se învață exclusiv online. 

În Iași, o școală intrat și ea în scenariul roșu după ce 4 elevi au fost depistați pozitiv. O altă școală, două licee și trei grădinițe au decis suspendarea cursurilor în câte o clasă, din cauza înregistrării a câte un caz pozitiv. 

În Maramureș, elevii din 9 comune vor învăța exclusiv online, iar în Cluj au fost înregistrați în total 15 elevi, dar și 11 profesori cu COVID-19 în 12 unități de învățământ.

În județul Timiș, în doar două zile (luni și marți) au fost confirmați pozitiv 8 elevi și 6 profesori. Ultimele cazuri confirmate astăzi sunt ale trei elevi și două cadre didactice. Cei trei copii sunt din Timișoara elevi, din clasele primare - doi elevi de clasa a șaptea de la Școala Generală 7 din Timișoara, iar cel de-al treilea este de la Liceul Romano-Catolic Gerhardinum. Cele două cadre didactice sunt de la școlile din Liebling și Bencecu de Sus. 

Trei elevi şi trei cadre didactice din județul Giurgiu sunt spitalizați cu COVID-19, iar în carantină la domiciliu se află 45 de elevi și șapte cadre didactice. La Școala Postliceală FEG din municipiul Giurgiu și în școlile din comunele Găujani și Oinacu cursurile se fac exclusiv online.

Și județul Dolj înregistrează infectări în rândul copiilor. La finalul primei săptămâni de școală erau deja raportați 10 elevi confirmați cu coronavirus. 

La Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu“ din Slatina cursurile se vor face online următoarele 14 zile, după ce au apărut trei cazuri de COVID-19 în rândul personalului nedidactic. Două persoane sunt îngrijitori de curățenie, iar cea de-a treia, un paznic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel