Factorii care agravează alergiile în timpul nopții. Soluții pentru ameliorarea alergiilor care perturbă somnul

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
alergii Foto: Freepik @Dragana_Gordic
alergii Foto: Freepik @Dragana_Gordic

Alergiile pot fi o sursă majoră de disconfort nocturn, afectând calitatea somnului și lăsându-te epuizat în timpul zilei.

Alergiile nu doar că pot perturba somnul, dar pot afecta și starea de bine a organismului pe parcursul zilei. Înțelegerea cauzelor care amplifică simptomele alergiilor în timpul nopții și identificarea soluțiilor adecvate pot fi cheia unui somn odihnitor și a unei vieți mai sănătoase.

Alergiile pot provoca crize nocturne din cauza diferiților factori, inclusiv poziția în care dormi și iritanții din interior, cum ar fi părul de animale de companie, praful și mucegaiul. Aceste simptome pot perturba somnul și pot lăsa ziua următoare epuizată.

Pentru a atenua aceste simptome, este esențial să tratezi alergiile, să schimbi pozițiile de somn și să elimini alergenii din dormitor. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea simptomelor și la prevenirea răspândirii bolii, potrivit Health.

Foto: Freepik

De ce se agravează alergiile noaptea?

Nu este neobișnuit ca alergiile să se agraveze noaptea. Acest lucru se poate întâmpla din câteva cauze diferite. Printre acestea se numără:

Poziția în care dormi: Atunci când te culci, lichidul din trompa nazală și din nas se scurge în gât. Alergiile pot provoca simptome precum dificultăți de respirație, tuse, respirație șuierătoare și disconfort la nivelul gâtului, care pot interfera cu capacitatea de a obține un somn bun.

Praf și mucegai: Deși este cunoscut faptul că alergenii care declanșează alergiile se pot găsi afară, dormitoarele pot conține, de asemenea, o mulțime de alergeni. Mucegaiul se poate forma în interiorul pereților ca urmare a daunelor provocate de apă, iar praful, mucegaiul și alți alergeni se pot acumula în pereții sau podelele multor case mai vechi.

Umidificatoare: Umidificatoarele pot ajuta la ameliorarea sinusurilor uscate la o mulțime de persoane care suferă de alergii. Cu toate acestea, umidificatoarele au potențialul de a face aerul mai prăfuit. În plus, dacă filtrele umidificatoarelor nu sunt înlocuite în mod regulat, în ele se poate dezvolta mucegai.

Polenul din interior: Polenul te poate urmări în interior. Acesta poate fi pe haine, în blana unui animal de companie sau prin intermediul ferestrelor deschise.

Animalul de companie: O alergie frecventă este reprezentată de părul, care reprezintă celulele pielii pe care le elimină animalul tău de companie. Se poate acumula pe lenjeria de pat și pe covorul din dormitor.

Citește și: Obiceiul care poate crește riscul de pancreatită. Rolul crucial al pancreasului în sănătatea noastră

Cum pot ameliora alergiile noaptea?

Pentru a gestiona alergiile, găsiește medicația potrivită și ia măsuri pentru ameliorarea simptomelor din timpul nopții. Dormi cu ferestrele închise, fă un duș înainte de culcare, poartă pijamale curate, evită utilizarea umidificatorului, curăță covoarele, folosește huse pentru acarieni, schimbă așternuturile săptămânal, sterge praful acumulat pe mobilier, ia în considerare utilizarea unui purificator de aer și evită să lași animalele de companie să doarmă în patul tău.

Curăță și schimbă periodic filtrul umidificatorului. Dacă mocheta nu poate fi îndepărtată, aspiră în mod regulat. Evită purificatoare de aer și nu lăsa animalele de companie să doarmă pe perne.

Alergiile nocturne pot fi agravate de factori iritanți din casă, cum ar fi mucegaiul, praful și părul de animale de companie, precum și de poziția de dormit. Opțiunile de tratament includ medicamente pe bază de rețetă, schimbarea poziției de dormit, închiderea ferestrelor, schimbarea filtrelor umidificatoarelor, aspirarea regulată și dușul înainte de culcare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel