Famotidina, posibil tratament pentru COVID-19? De ce își pun medicii speranța în acest medicament

Adisa Codruț / 28 apr 2020 / 07:31
Medicamente
Medicamente

Medicii americani testează famotidina, un medicament pentru arsuri, ca să vadă dacă ajută în tratarea COVID-19.

Famotidina, COVID-19. Un medic a inițiat un studiu ca să testeze eficacitatea famotidinei, un medicament creat inițial pentru arsuri, în lupta împotriva COVID-19. Ideea îi aparține doctorului Kevin Tracey, președintele Feinstein Institutes for Medical Research de la Northwell Health, care conduce 23 de spitale din zona New York-ului. În studiu acestuia s-au înscris deja 187 de pacienți. Speră la circa 1.200. Medicul afirma, conform CNN: "Există multe exemple în istoria medicamentului în care o pastilă care a fost concepută pentru un scop se dovedește a avea un efect într-o altă boală. (...) Este generic, este abundent și este ieftin. (...) Nu știm dacă are vreun beneficiu. (...) Nu ar trebui să mergi la farmacie și să iei o grămadă de medicamente pentru arsuri la stomac".

Ideea testării acestui medicament a apărut ca urmare a administrării acestuia unor pacienți din China care s-au simțit mai bine după ce l-au luat față de cei care nu l-au ingerat. Laboratoarele Alchem, din Florida, au folosit un model de computer pentru a realiza o listă de medicamente existente care ar putea combate coronavirusul, iar famotidina apărea în partea de sus a listei. Kevin Tracey aprecia că, teoretic, structura famotidinei este de așa natură încât ar putea opri replicarea virusului. Studiul său va confirma sau nu aceasta.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy