Famotidina, un medicament ieftin pentru ulcer și reflux gastric, eficient în tratamentul COVID-19

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicament
Medicament

Un studiu observațional mic aduce dovezi că famotidina, un medicamen antihistaminic ieftin, dar cu rețetă, este asociat cu îmbunătățirea stării de sănătate la pacienții cu COVID-19.

Mai multe date din studii observaționale, de această dată la pacienții internați, au indicat că famotidina, un antihistaminic care este utilizat pentru tratarea arsurilor la stomac, a fost asociat cu rezultatele clinice îmbunătățite la pacienții cu COVID-19.

Utilizarea famotidinei la un grup mic de 83 de pacienți a fost asociată cu un risc mai mic de mortalitate și un rezultat combinat de deces și intubație, au raportat Jeffrey Mather și colegii săi, de la Spitalul Hartford din Connecticut.

Mai mult decât atât, utilizarea famotidinei a fost asociată și cu niveluri mai mici de markeri serici care indică boală severă, au scris autorii în raportul publicat online (link direct) în Jurnalul American de Gastroenterologie.

Famotidina este un antagonist al receptorilor histaminici-2. Autorii au remarcat mecanismul prin care famotidina ar putea îmbunătăți rezultatele COVID-19 este în prezent necunoscut, dar au emis ipoteza că SARS-CoV-2 este „cel puțin parțial mediat de eliberarea de histamină patologică ", au spus autorii.

Medicamentul a fost legat de reduceri semnificative ale deceselor în spital și de un rezultat mai bun combinat de deces și intubație la pacienții internați din China, precum și de o îmbunătățire a simptomelor la o serie mică de cazuri de pacienți care nu sunt internați, mai ales în S.U.A.

Cercetătorii au efectuat o analiză folosind dosarele medicale de la pacienții care au testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 în perioada 24 februarie - 13 mai într-un singur centru medical. „Utilizarea famotidinei” a fost definită ca administrarea orală sau intravenoasă, în orice doză, în termen de 7 zile de la screeningul COVID-19 și / sau internarea în spital, notează medpagetoday.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel