COVID-19. FDA avertizează: Hidroxiclorochina și clorochina sunt periculoase

Medicamente  FOTO: pixabay.com
Medicamente FOTO: pixabay.com


Medicamentele contra malariei, recomandate de președintele Donald Trump ca potențiale remedii împotriva COVID-19, sunt periculoase pentru uz general, a avertizat vineri administrația americană pentru produse alimentare și medicamente.

Conform FDA, studiile au arătat că medicamentele cloroquina și hidroxiclorochina pot declanșa probleme de ritm cardiac potențial fatale la pacienții cu COVID-19.

Potrivit Webmed, agenția a mai spus că este conștientă de o creștere a rețetelor în ambulatoriu pentru cele două medicamente și a spus că furnizorii de servicii medicale și pacienții trebuie să fie conștienți de riscurile asociate medicamentelor.

"Hidroxiclorochina și clorochina nu s-au dovedit a fi sigure și eficiente pentru tratarea sau prevenirea COVID-19. Sunt analizate în studiile clinice pentru COVID-19 și am autorizat utilizarea lor temporară în timpul pandemiei COVID-19 pentru tratamentul virusului la pacienții spitalizați atunci când nu sunt disponibile studii clinice sau participarea nu este fezabilă ", a explicat FDA într-un comunicat de presă.

"Hidroxiclorochina și cloroquina pot provoca ritmuri cardiace anormale, cum ar fi prelungirea intervalului QT și o frecvență cardiacă periculoasă rapidă numită tahicardie ventriculară", a avertizat agenția.

"Aceste riscuri pot crește atunci când aceste medicamente sunt combinate cu alte medicamente cunoscute pentru a prelungi intervalul QT, inclusiv antibiotic azitromicină, care este, de asemenea, utilizat la unii pacienți COVID-19 fără aprobarea FDA pentru această afecțiune. Pacienții care au și alte probleme de sănătate. cum ar fi boli de inimă și rinichi sunt susceptibile să aibă un risc crescut de aceste probleme cardiace atunci când sunt tratați cu aceste medicamente, a spus FDA.

Într-un studiu brazilian, raportat prima dată de mass-media săptămâna trecută și publicat pe 24 aprilie în revista JAMA Network Open, utilizarea clorochininei cu doze mari la pacienții cu formă severă de COVID-19 a dus la o rată de deces mult mai mare.

De fapt, studiul, realizat în orașul brazilian Manaus, sperase să recruteze 440 de pacienți, dar a fost încheiat timpuriu - cu doar 81 de pacienți înscriși - când au apărut „efectele adverse severe" legate de cloroquina.

Până în ziua 13 de la înscriere, 16 din 41 de pacienți care au primit cloroquina cu doze mari au murit, comparativ cu 6 din 40 de pacienți care au primit medicamentul la o doză mai mică, a declarat o echipă condusă de Dr. Marcus VG Lacerda de la Fundația pentru Medicină Tropicală Dr. Heitor Vieira Dourado din Manaus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel