Filipine, țara cu cel mai mare număr de infecții noi cu virusul HIV din lume

Adisa Codruț |
Data publicării:
Infecția cu virusul HIV
Infecția cu virusul HIV

Filipine este țara cu cel mai mare număr de infecții cu virusul HIV din întreaga lume, cu 13.384 de noi cazuri în 2018, cu 203 % mai mult decât în anul 2010, conform datelor furnizate de Programul Națiunilor Unite pentru HIV/SIDA (UNAIDS).

„Filipine este țara cu epidemia HIV cu cea mai rapidă creștere din lume, nu numai în zona Asia Pacific. S-a situat pe primul loc în 2018", a subliniat, la o conferință de presă, director UNAIDS pentru Filipine, Louie Ocampo, conform EFE.

Aproximativ 37 de milioane de persoane din întreaga lume sunt infectate cu HIV (Virusul Imunodeficienței Umane) care poate duce la dezvoltarea bolii SIDA, dacă nu primesc tratamentul antiviral adecvat.

Ocampo a explicat că în Filipine există cea mai înaltă creștere a contagierilor cu HIV din 2010, dar, în termeni reali, cifra persoanelor infectate este încă scăzută comparativ cu cea din țările africane.

1.200 de decese legate de SIDA

În Filipine există 77.000 persoane infectate cu HIV, însă doar 62.029 au fost diagnosticate, potrivit directorului UNAIDS din această țară, unde anul trecut s-au înregistrat 1.200 de decese legate de SIDA.

El a avertizat că dacă nu sunt luate "măsuri drastice", în actualul ritm de creștere numărul persoanelor infectate cu HIV în Filipine va ajunge la 201.000 în anul 2025.

Circa 80 % dintre contagierile diagnosticate între 2010 și 2018 s-au produs în urma relațiilor sexuale între bărbați, notează Agerpres.

50 % dintre cei infectați, cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, majoritatea bărbați care au avut relații sexuale cu alți bărbați, au recunoscut că nu au folosit prezervative în timpul actului sexual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel