Florian Bodog: Această pandemie trebuie să dea de gândit şi acestor militanți antivacciniști

Adisa Codruț / 24 apr 2020 / 11:55
EXCLUSIV
Flacoane   FOTO: pixabay
Flacoane FOTO: pixabay

Dr Florian Bodog din Comisia pentru Sănătate publică din Senatul României, a participat la dezbaterea ”Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, organizată online de DC Media Group.

Dr Florian Bodog, inițiatorul legii vaccinării, a vorbit despre necesitatea vaccinării în cadrul dezbaterii "Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", organizată online de DC Media Group.

Acesta a amintit că legea vaccinării a trecut destul de rapid în comisia de sănătate pentru că majoritatea membrilor sunt medici. ”Înțelegem necesitatea și avantajele unei legi a vaccinării”, adaugă acesta. Despre actuala formă a legii a vaccinării, Bodog spune că ”poate să ofere toate beneficiile atât pacienților, cât și sistemului de sănătate”. ”Așteptăm să intre în plen”, mai spune dr Florian Bodog.

Senatorul a mai afirmat: 

"Această pandemie are efectele ei asupra bolnavilor cronici, asupra modului în care tratăm bolnavii acuţi, asupra modului în care îi admitem în spital. Această pandemie trebuie să ne dea de gândit nu numai nouă, specialiştilor, dar ar trebui să le dea de gândit în primul rând pacienţilor, ar trebui să le dea de gândit şi acestor militanţi antivaccinişti. Şi îi invit –  am spus şi public – ceea ce spun probabil că va deranja pe unii, nu pe noi cei care suntem de faţă, dar nu e comod ceea ce voi spune: îi invit să meargă să se imunizeze activ sau pasiv, dacă asta doresc, să meargă în focar, să facă voluntariat şi să se imunizeze.

Noi, toţi, specialiştii, medicii, pacienţii responsabili, încercăm să ne ferim, să tragem cât mai mult de timp în aşa fel încât să avem acces la un vaccin pe care sunt o serie de persoane care-l resping. Pe aceşti oameni îi invit să meargă să se imunizeze în focar, ca să vadă dacă, într-adevăr, există această imunizare".

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy