Florin Buicu: Să informăm populația despre vaccinare că e un act necesar

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Deputatul - doctor Corneliu Florin Buicu Foto: arhiva personala
Deputatul - doctor Corneliu Florin Buicu Foto: arhiva personala

Medicul Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, susține la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical, că oamenilor trebuie să le fie foarte clar ce înseamnă vaccinarea.  

Vaccinare, Florin Buicu. La dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical, conf. dr. Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a ridicat problema cum înțelege populația ideea de vaccinare. ”Trebuie să ne fie foarte clar ce înseamnă vaccinarea și să avem o definiție corectă a vaccinării. Pentru că, pe de o parte, vorbim de vaccinare preventivă și, pe de altă parte, vorbim de vaccinare terapeutică, vaccinuri utilizate în terapie și mă gândesc doar la cancerul de prostată”, afirmă Florin Buicu.

Acesta și-a început discursul vorbind despre sănătate publică, obligație a statului conform Constituției României. ”Cum le decontăm, cum le plătim? de unde le plătim? din bugetul de stat? din bugetul de asigurări? E o măsură subsecventă. Coborând la un nivel legislativ mai jos pentru că, tot vorbind de modificarea legislației, și populația înțelege modificarea legislației prin faptul că Parlamentul nu face treaba. În momentul de față, Legea 95 are forme de sănătate modificate și actualizate și oferă cadrul pentru un nivel de legiferare inferior, adică nivel de hotărâre de Guvern sau nivel de ordin de ministru. (...) Populația înțelege modificarea legislației prin faptul că Parlamentul nu face treaba”, adaugă medicul Buicu.

El a mai amintit că anul acesta, pe 31 decembrie, expiră contractul-cadru cu Casa Națională de Asigurări, care va trebui aprobat pentru perioada următoare. Contractul-cadru în România are o valabilitate de 2 ani. ”De ce nu putem face un contract cadru pe o perioadă mai lungă și pe urmă să-l modificăm - aș fi mers chiar pe 10 ani”, mai afirmă medicul Florin Buicu.

”Să informăm populația că vaccinarea este un act necesar, bun pentru a preveni boala”, adaugă acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel