Dr Florin Buicu vrea impozit zero pentru medicii de familie și mai multe locuri la rezidențiat

Dana Lascu / 02 iul 2019 / 12:07
Deputatul - doctor Corneliu Florin Buicu Foto: arhiva personala
Deputatul - doctor Corneliu Florin Buicu Foto: arhiva personala

Dr Corneliu Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, arată că impozitarea zero ar putea fi măsura care ar putea stopa adâncirea crizei de medici de familie din România.

„Impozit zero pentru medicii de familie este una dintre cele mai importante măsuri prevăzute în programul de guvernare, capabilă să transforme specialitatea de medicină de familie într-o specialitate atractivă. Fără această măsura, medicina de familie riscă să moară", arată Dr Corneliu Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Deficitul deja foarte mare de medici de familie din România s-ar putea adânci în anii ce urmează, atrage atenția deputatul.

Bugetul, locurile la rezidențiat și impozitatea zero

„Impactul „morții" medicinii de familie este devastator asupra bugetului având în vedere mutarea serviciilor medicale către nivelul de îngrijire spitalicesc, ceva mai scump. Chiar dacă unii nu sprijină această măsura, consider că este una dintre măsurile care va determina creșterea atractivității specialității într-un ciclul care durează minim 5 ani", arată dr Corneliu Florin Buicu.

El spune că această criză ar putea fi rezolvată dacă majorarea bugetului destinat acestei ramuri ar fi combinată cu alte două măsuri:

„Creșterea finanțării medicinii primare în 2019 la 2,6 miliarde, față de 2 miliarde în 2018, alături de creșterea numărului de locuri la rezidențiat și impozit zero pentru medicii de familie sunt măsuri necesare care pot crește atractivitatea domeniului", a punctat politicianul.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy