Focare cu noul coronavirus în comuna Slimnic – Sibiu: este localitatea cu cea mai mare rată a incidenţei

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Cea mai mare rată a incidenței COVID-19 din Sibiu s-a înregistrat în comuna Slimnic, acolo unde Prefectura a decis ca echipe mixte să controleze dacă se respectă măsurile legale în vigoare.

Prefectura Sibiu a trimis echipe mixte să controleze dacă se respectă măsurile legale în vigoare, în special în comuna Slimnic, unde s-a înregistrat cea mai mare rată a incidenţei cumulate din judeţ. Aici sunt focare de noul coronavirus de tip familial, informează un comunicat de presă citat de agerpres.ro.
„S-a identificat o localitate unde rata incidenţei cumulate depăşeşte 1,5/1000 de locuitori, mai exact în comuna Slimnic au fost înregistrate 13 cazuri noi în perioada 18-31 august (rata calculată a incidenţei cumulate fiind de 3,28/1000 de locuitori); din analiza epidemiologică a rezultat că din aceste 13 cazuri, în 7 cazuri au fost identificate legături epidemiologice, ceea ce conduce la ideea evoluţiei în localitate, cel puţin deocamdată, a unor focare de tip familial; (...) Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Slimnic va fi implicat în activităţile de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2, precum şi în monitorizarea respectării măsurilor legale în vigoare; Se vor constitui echipe mixte de control în vederea verificării respectării măsurilor legale în vigoare, în special în localităţile unde rata incidenţei cumulate este crescută, în special în localitatea Slimnic”, a anunţat Prefectura Sibiu.
Potrivit sursei citate, în comuna Slimnic sunt 16 cazuri confirmate pozitiv, în urma testării SARS CoV-2.
În total, în judeţul Sibiu sunt 273 de cazuri active cu noul coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel