Focare cu noul coronavirus în comuna Slimnic – Sibiu: este localitatea cu cea mai mare rată a incidenţei

Adisa Codruț / 02 sep 2020 / 18:27
Coronavirus
Coronavirus

Cea mai mare rată a incidenței COVID-19 din Sibiu s-a înregistrat în comuna Slimnic, acolo unde Prefectura a decis ca echipe mixte să controleze dacă se respectă măsurile legale în vigoare.

Prefectura Sibiu a trimis echipe mixte să controleze dacă se respectă măsurile legale în vigoare, în special în comuna Slimnic, unde s-a înregistrat cea mai mare rată a incidenţei cumulate din judeţ. Aici sunt focare de noul coronavirus de tip familial, informează un comunicat de presă citat de agerpres.ro.
„S-a identificat o localitate unde rata incidenţei cumulate depăşeşte 1,5/1000 de locuitori, mai exact în comuna Slimnic au fost înregistrate 13 cazuri noi în perioada 18-31 august (rata calculată a incidenţei cumulate fiind de 3,28/1000 de locuitori); din analiza epidemiologică a rezultat că din aceste 13 cazuri, în 7 cazuri au fost identificate legături epidemiologice, ceea ce conduce la ideea evoluţiei în localitate, cel puţin deocamdată, a unor focare de tip familial; (...) Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Slimnic va fi implicat în activităţile de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2, precum şi în monitorizarea respectării măsurilor legale în vigoare; Se vor constitui echipe mixte de control în vederea verificării respectării măsurilor legale în vigoare, în special în localităţile unde rata incidenţei cumulate este crescută, în special în localitatea Slimnic”, a anunţat Prefectura Sibiu.
Potrivit sursei citate, în comuna Slimnic sunt 16 cazuri confirmate pozitiv, în urma testării SARS CoV-2.
În total, în judeţul Sibiu sunt 273 de cazuri active cu noul coronavirus. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy