Fonduri suplimentare la MS, pentru asigurarea vaccinului DTPA la copiii de 14 ani și gravide

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccinuri
Vaccinuri

Bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu aproape 10 milioane de lei, pentru asigurarea vaccinului DTPA pentru gravide și copiii de 14 ani.

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 9.984.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru achiziționarea vaccinului DTPA (diftero-tetano-pertussis acelular).

„Guvernul României a aprobat, în ședința de Guvern de astăzi, 14 octombrie 2021,  proiectul de Hotărâre privind alocarea de sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății

Conform documentului, bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu suma de  9.984 mii, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru achiziționarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA”, arată MS.

“Fondurile sunt necesare pentru deblocarea și finalizarea contractului de 71.000 doze de vaccin pentru care Ministerul Sănătății are încheiat un acord cadru. Continuăm astfel imunizările din cadrul Programului național”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel