Franța, al treilea deces din cauza infecției cu coronavirus

Adisa Codruț |
Data publicării:

Franța a înregistrat al treilea deces din cauza infecției cu coronavirus. Mai multe evenimente au fost anulate.

Franța a înregistrat al terilea deces din cauza infecției cu coronavirus. De asemenea, mai multe evenimente au fost anulate aici, din această cauză, iar Muzeul Luvru din Paris a rămas închis pe durata zilei de luni, arată surse citate de agerpres.ro, care mai arată că persoana decedată este o femeie octogenară dintr-un oraş din nordul Franţei unde lucra o altă victimă a noului tip de coronavirus, care a murit la Paris săptămâna trecută.

După decesul unui turist chinez, bilanţul a urcat la trei victime în Franţa dintre cele 130 de cazuri confirmate de la începutul epidemiei, iar Franţa a devenit astfel un nou focar major de contaminare în Europa.

Consecinţele epidemiei asupra vieţii de zi cu zi a francezilor încep să se facă simţite: adunările publice organizate în spaţii închise la care participă peste 5.000 de persoane au fost interzise.

Evenimente diverse, precum Salonul internaţional al agriculturii, au fost scurtate, Salonul internaţional de carte de la Paris, ce ar fi trebuit să aibă loc între 20 şi 23 martie, a fost anulat, iar un important târg internaţional al pieţei imobiliare, salon Mipim din Cannes, programat în martie, a fost amânat pentru luna iunie.

Alte evenimente care se desfăşoară în exterior, precum Semimaratonul de la Paris (programat duminică), au fost anulate. Autorităţile franceze au suspendat şi excursiile şcolare în străinătate "până la noi dispoziţii" şi întreruperea imediată a celor aflate în desfăşurare. Turismul este afectat, de asemenea, de răspândirea noului tip de coronavirus. Muzeul Luvru din Paris a rămas închis începând de duminică.

Preşedintele Emmanuel Macron şi-a modificat radical agenda de lucru, amânând două deplasări în interiorul ţării. Dineul anual organizat de Consiliul reprezentativ al instituţiilor evreieşti din Franţa (CRIF), la care preşedintele Franţei trebuia să participe, a fost amânat.

Joia trecută, Emmanuel Macron a vizitat spitalul Pitie-Salpetriere din Paris, unde murise cu o zi înainte primul cetăţean francez infectat cu noul tip de coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel