Franța ar putea începe miercuri vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor din grupa 5-11 ani

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinarea. Foto: Pixabay
Vaccinarea. Foto: Pixabay

Franța va începe de miercuri vaccinarea împotriva COVID-19 a tuturor copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, „dacă totul va merge bine”, a anunțat sâmbătă ministrul francez al sănătății, Olivier Véran.

În paralel, în Franța obligația de vaccinare va fi impusă pentru personalul de îngrijire și pompieri, pentru care doza booster va fi obligatorie începând din 30 ianuarie, a afirmat ministrul sănătății, Olivier Véran, la postul public Radio France Inter, precizând că există „mai multe focare spitalicești cu varianta Omicron, mai ales în regiunea pariziană”.

„Vrem ca francezii să se vaccineze”, a subliniat el, la o zi după anunțul guvernului că pașaportul sanitar va deveni în Franța la începutul lui 2022 un 'pașaport de vaccinare' activ doar cu schema completă de vaccinare, nu și cu un simplu test negativ la coronavirus. Potrivit autorităților, 76,2% dintre locuitori sunt vaccinați.

Comitetul consultativ național de etică a dat vineri aviz favorabil pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani, o grupă de vârstă care nu este vizată nici de pașaportul sanitar, nici de viitorul pașaport de vaccinare, necesar de la vârsta de 12 ani.

Celelalte două instanțe chemate să se pronunțe o vor face până miercuri, după analizarea mai ales a datelor americane „din viața reală, bazate pe vaccinarea cu doza booster a 2 milioane de copii americani”, a indicat ministrul.

Vor avea centre adaptate copiilor

„Dacă totul va merge bine, pe 22 după-amiaza vom demara vaccinarea copiilor în centre adaptate pentru ei”, a explicat Oliver Véran.

Întrebat despre întârzierea față de alte țări, ministrul a răspuns că „Franța este o țară care se îndoiește, mai mult decât anumite țări, Spania spre exemplu”.

„Prin urmare, prefer o demarare în securitate, în transparență, iar ca aceste câteva zile de latență înainte de a-i vaccina pe cei mici să le putem folosi pentru a vaccina copiii care sunt la risc să facă forme grave (...). De la debutul vaccinării, peste 20.000 de copii între 5 și 11 ani au fost vaccinați deja pentru că erau la risc”, a menționat el, conform AFP și Agerpres.

După cum se arată în strategia guvernului, interesul vaccinării copiilor este în mod esențial colectiv, pentru a evita ca aceștia, care adesea prezintă doar forme ușoare de boală, să devină vectorii principali ai epidemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel