Fundația SMURD: Curs gratuit de prim ajutor la sugari și copii mici, în Sun Plaza

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
E bine să știi cum să acorzi primul ajutor până la venirea ambulanței
E bine să știi cum să acorzi primul ajutor până la venirea ambulanței

Formatorii de la Fundația SMURD vor susține un curs gratuit de prim ajutor pediatric, care va avea loc pe 20 aprilie în mall-ul Sun Plaza, din Capitală, pentru că este foarte important ca părinții să știe cum să ofere prim ajutor sugarului sau copilului atunci când apar situații de urgență. Pentru că locurile sunt limitate, trebuie să te înscrii din timp.

Acest curs de prim ajutor pediatric este gândit ca o serie de workshop-uri și se adresează persoanelor care doresc să aibă acces la informații utile, necesare în viața de zi cu zi.

„Dacă ești părinte trebuie să știi cum să-i oferi primul ajutor copilului tău atunci când apar situații neprevăzute! Viața ne pune în fața celor mai mari provocări, însă atunci când vine vorba despre sănătatea copilului tău este bine să reacționezi prompt și rapid. Acum ai ocazia să înveți de la formatorii Fundației pentru SMURD cum trebuie să reacționezi în fața unei urgențe, participând la cursul gratuit de prim ajutor pentru micuți", arată organizatorii.

Cursul va aborda primul ajutor la copilul de sub 1 an (sugar) și la copilul de peste 1 an, fiind recomandat atât părințior cât și femeilor însărcinate. Fiecare sesiune (trei la umăr) va dura două ore și jumătate, iar formatorii Fundației SMURD vor explica pe înțelesul tuturor noțiunile teoretice despre primul ajutor, continuând apoi cu o demonstrație practică în care vor fi implicați toți cursanții.

Recunoașterea rapidă a urgenței, vitală!

„Recunoașterea rapidă a unei situații de urgență împreună cu o intervenție adecvată a celor din jur, fac, în minutele premergătoare sosirii echipajelor de urgență, o reală diferență între viață și moarte, mai ales dacă este vorba de un stop cardiac. Participă la curs, învață să acorzi primul ajutor de la Formatorii Fundației pentru SMURD și vei putea salva viața cuiva drag" spune dr. Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență

Cursul de prim ajutor acordat micuților va avea loc pe 20 aprilie, începând cu ora 10.30, în Sun Plaza, la etajul 1, zona centrală. Intrarea este gratuită, dar trebuie să te înscrii completând formularul de AICI, pentru că locurile sunt limitate.

Evenimentul se va întinde pe parcursul întregii zile, fiind structurat pe trei serii de curs a câte două ore și jumătate fiecare. Pentru fiecare serie sunt disponibile câte 50 de locuri. Fiecare curs va avea o parte teroretică și una practică, iar la final cursanții vor primi o diplomă de participare și un mini-kit de prim ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel