Prof. dr. Irinel Popescu, premiat pentru excelență medicală la Gala Zetta. Dragoș Zamfirescu: Resursa noastră cea mai de preț sunt medicii

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:

Gala Zetta a sărbătorit, seara trecută, excelența medicală din România la Ateneul Român. Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical, a fost premiat pentru excelență medicală.

La aniversarea a cinci ani de la înființarea Asociației Zetta, Gala Zetta a sărbătorit, seara trecută, excelența medicală din România la Ateneul Român. Medici, susținători și pacienți s-au reunit pentru o seară și și-au reînnoit promisiunea de a schimba vieți prin operații complexe realizate pro bono.

Pentru ca binele să își urmeze calea e nevoie de oameni dedicați care își pun abilitățile, timpul și resursele de care dispun la dispoziția semenilor. Gala Zetta i-a reunit, seara trecută, la Ateneul Român, pe toți cei care au rezonat cu misiunea Asociației Zetta și au făcut posibile peste 470 de intervenții reconstructive pentru oamenii care au uitat de speranță. 

”Faptul că Asociația Zetta reprezintă un suport pentru pacienții fără posibilități financiare se datorează medicilor care se implica pro-bono, Spitalului Zetta care susține mare parte din cheltuielile indirecte, dar și sponsorilor sau persoanelor care donează către asociație. Și nu sunt puține, vorbim despre 336,5 ore de operații pro bono, ceea ce înseamnă că, în cazul în care ar fi operat în mod normal, ar fi fost remunerați cu aproximativ 120.000 euro, iar Spitalul Zetta ar fi obținut aproape 200.000 de euro pentru serviciile puse la dispoziție”, a declarat Andreea Constantin Vîlcioiu, director general al Spitalului Zetta.

Gala Zetta, un prilej de a sărbători excelența medicală, a adus și recunoașterea meritelor deosebite ale medicilor deveniți deja reper în țara noastră, dar și pe cele ale tinerilor care se pregătesc pentru această meserie și pe care Asociația Zetta i-a sprijinit cu burse de studiu în valoare de peste 20.000 de euro sau stagii de practică.

”Resursa noastră cea mai de preț sunt medicii și întreaga echipă medicală care înseamnă Zetta. Sunt cei care ne-au ajutat să creștem de la o clinică la cel mai mare spital privat de chirurgie estetică și reparatorie din România. În perioada pandemiei, a lockdown-ului, când noi eram în plin proces de extindere și ne făceam griji cum vom putea să îi păstrăm alături de noi, nimeni nu și-a pus problema că ar putea părăsi echipa. Iar pentru mine acest lucru este de neprețuit! La fel cum sunt extrem de mândru și de emoționat ca printre cei care sunt în această seară alături de noi să se numere foști studenți, rezidenți, care au înregistrat la Spitalul Zetta trei operații în premieră internațională, 35 de premiere naționale și 71 de intervenții în premieră pentru sistemul medical privat”, a declarat Dr. Dragoș Zamfirescu, fondatorul Asociației Zetta.

2. -imagine fara descriere- (gala-zetta-a-premiat-excelenta-medicala--dr--dragos-zamfirescu-resursa-noastra-cea-mai-de-pret-sunt-medicii-2_00834600.jpg)3. -imagine fara descriere- (gala-zetta-a-premiat-excelenta-medicala--dr--dragos-zamfirescu-resursa-noastra-cea-mai-de-pret-sunt-medicii-3_05324200.jpg)

Câștigătorii premiilor oferite în cadrul Galei Zetta au fost:

 

Rezidentul anului: Florin-Vlad Hodea

Mentorul anului: Dr. Laura Răducu

Chirurgul Plastician al anului pentru activitate științifică: Dr. Horia Șiclovan

Rising Star - Rezidenți Chirurgie Plastică: Alex-Victor Orădan, Dr. Alma Corpodean

Rising Star - Specialiști și primari Chirurgie Plastică: Alexandru Stoian, Dr. Dragoș Muraru

Rising Star - Alte specialități medicale: Daniel Vîlcioiu, Dr. Andrei-Ion Popescu

Excelență în Chirurgie Plastică: Dr. Alexandru Georgescu

Excelență medicală - Performanțe profesionale și colaborare cu Asociația Zetta: Prof. Dr. Prof. Dr. Irinel Popescu și echipa de transplant hepatic Fundeni, Prof. Dr. Ioana Grințescu

Premiul pentru susținerea intervențiilor de reconstrucție mamară: Mentor

Premiul pentru susținerea continuă a Asociației Zetta: Inulta

4. -imagine fara descriere- (gala-zetta-a-premiat-excelenta-medicala--dr--dragos-zamfirescu-resursa-noastra-cea-mai-de-pret-sunt-medicii-4_09181000.jpg)5. -imagine fara descriere- (gala-zetta-a-premiat-excelenta-medicala--dr--dragos-zamfirescu-resursa-noastra-cea-mai-de-pret-sunt-medicii-5_11603200.jpg)

 

În seara de sărbătoare, amfitrionul a fost Alex Dima, iar pe scenă au urcat pe rând Filarmonica George Enescu, Alexandru Tomescu, Doinița Iscru și Alex Penescu, el însuși pacient al Asociației Zetta în urma rănilor suferite în incendiul din clubul Colectiv. Totodată, într-un cadru festiv, bustul lui George Enescu, realizat de Oscar Han a fost donat de familia Mavrocordat către Ateneul Român. La evenimentul care purtat semnătura regizorului Chris Simion au participat 800 de invitați, personalități din lumea medicală, sportivă, din sfera politică, artiști și designeri din România.

Despre Asociația Zetta

 

Asociația Zetta este o asociație nonguvernamentală, apolitică, non-profit, de interes general, înființată în 2017 cu scopul de a oferi sprijin copiilor și adulților în situații sociale precare și diagnosticați cu patologii complexe. Prin intermediul asociației, aceștia pot beneficia de operații complexe pentru afecțiuni precum:

Reconstrucții în urma cancerului la sân Paralizia de plex brahial Malformații congenitale Sechele complexe după arsuri Accidente casnice sau de muncă ce necesită operații complexe de replantare realizate sub microscop pe durata a 8-12 ore Redarea funcționalității mâinilor Refacerea zâmbetului (în urma paraliziei de nerv facial) Reconstrucții complexe dupa excizii oncologice.

6. -imagine fara descriere- (gala-zetta-a-premiat-excelenta-medicala--dr--dragos-zamfirescu-resursa-noastra-cea-mai-de-pret-sunt-medicii-6_17417700.jpg)7. -imagine fara descriere- (gala-zetta-a-premiat-excelenta-medicala--dr--dragos-zamfirescu-resursa-noastra-cea-mai-de-pret-sunt-medicii-7_17428600.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel