Gelul dezinfectant, de ce să NU-L PĂSTREZI în mașină, în căldură. PERICOLUL la care nu te-ai fi așteptat

Angela Sabău |
Data publicării:
Dezinfectant FOTO: pexels.com
Dezinfectant FOTO: pexels.com

Păstrarea în mașină a gelului dezinfectant pentru mâini poate avea urmări mai mult decât neașteptate, ba chiar periculoase.

Un mic flacon cu gel dezinfectant pentru mâini a devenit obișnuit să-l avem în geantă ori în mașină. Dar, specialiștii atrag atenția că păstrarea lui în căldură ar putea avea efecte neașteptate.

Cu toate că este foarte util să-l avem la îndemână odată ce am ieșit din magazin și am urcat în mașină, păstrarea lui acolo la căldură ar putea prezenta un risc mai mare decțt ne-am putea gândi.

Pericol de foc

„Dezinfectanții conțin în esență alcool și, prin urmare, sunt inflamabili. Depozitarea gelului dezinfectant în mașină când e căldura mare poate duce la dezastru”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Districtului pentru Incendii al Lacurilor de Vest, (WLDF), SUA.

Mesajul a fost înțeles greșit de marea majoritate a cititorilor, astfel că pompierii au revenit cu lămuriri:

„Obiectivul nostru în WLFD este de a oferi informații în timp util, exacte și educaționale, răspunzând în același timp la nevoile clienților noștri. A devenit clar că o postare recentă despre dezinfectant pentru mâini a fost înțeleasă greșit, față de obiectivul nostru inițial. Vrem să profităm de ocazie pentru a clarifica unele neînțelegeri și pentru a ne asigura că poziția noastră este înțeleasă ”, a postat pompierii pe Facebook.

Preveniți focul

„Mesajul nostru a fost destinat să se concentreze asupra prevenirii incendiilor sau a rănirii prin utilizarea dezinfectantului pentru mâini”, a spus brigada de pompieri și a mai declarat că sticlele, inclusiv sticlele de mână, pot lua foc dacă conțin apă sau alte lichide transparente, precum produsele de curățare a mâinilor. „Deși rare, au existat cazuri în trecutul recent în care lumina reflectantă plasată printr-o sticlă transparentă a fost capabilă să se concentreze pe o suprafață combustibilă și să provoace un incendiu. Acest lucru a fost în primul rând prin sticle de apă, dar din moment ce dezinfectantul pentru mâini este adesea depozitat în același vas, am vrut să îl transmitem pentru siguranța dumneavoastră. Principiul este identic și, evident, ar apărea o problemă suplimentară dacă s-ar întâmpla în prezența unui produs pe bază de alcool”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel