George Buhnici, derapaj grav: Mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
George Buhnici - Foto: Facebook George Buhnici
George Buhnici - Foto: Facebook George Buhnici

George Buhnici a stârnit un val de revoltă în mediul online, în urma declarațiilor despre fetele cu vergeturi, celulită și câteva kilograme în plus, dar pare că nu a înțeles, de fapt, jignirile aduse femeilor mai puțin norocoase.

George Buhnici, cunoscutul realizator de emisiuni despre tehnologie a stârnit un val de controverse. Într-un interviu pentru Xtra Night Show, aflat la Neversea, George Buhnici, în vârstă de 41 de ani, a avut o părere tranșantă despre aspectul fizic al tinerelor care nu au grijă de corpul lor şi care se afişează în costum de baie "cu celulită şi vergeturi". 

Declarațiile sale au revoltat întreaga lume, atât pe colegii săi de breaslă, cât și publicul, care nu s-au abținut să nu-i dea replica.

"Mi se pare că ar trebui să le spunem oamenilor din jurul nostru când arată bine că arată bine şi am văzut fete care arată foarte bine aici.

Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi.  Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală", a spus George Buhnici. 

"Șanşa vieţii mele e o soţie care arată ca o minoră. Eu am norocul că am o soţie care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?", a mai spus George Buhnici.

"Dar nu e minoră aşa cum ai zis", a intervenit reporterul.

"Nu, nu sunt, Doamne fereşte!", a clarificat soția lui George Buhnici.

George Buhnici a afirmat că i se pare că ar trebui să le spunem oamenilor din jurul nostru când arată bine.

Declarațiile sale controversate au stârnit un val de reacții online, asupra cărora George Buhnici a revenit. 

George Buhnici, replică. Ce a înțeles din tot scandalul pe care l-a declanșat

 

Principala problemă ridicată în declarațiile sale nu este că și-a lăudat soția, ci a jignit milioanele de femei care nu au norocul să arate atât de bine, oricât de mult ar încerca, care din cauza unor alte probleme de sănătate nu reușesc să aibă o talie de viespe sau o piele întinsă și perfectă. Mai mult, problema și mai mare este că România oricum se lovește de un val enorm de prejudecăți, în care dacă nu ai 90 - 60 - 90 nu ești ok, iar dacă ai un început de celulită sau vergeturi ești judecată și pusă la zid, umilită și batjocorită.

"Pedofilia este o crimă. Obezitatea, o problemă de sănătate publică. Sunt norocosul soţ al unei femei frumoase, alături de care trăiesc de prin 2007. La cât mă pricep eu, femeilor le place să fie admirate, respectate, să primească flori şi complimente. Să îi spui unei femei că arată mai tânără decât vârsta din buletin este ceea ce îşi doresc marea majoritate, mai ales după vreo 30 de ani. În cazul soţiei mele, chestia asta se vede. E meritul ei că se îngrijeşte iar asta m-a motivat şi pe mine în ultimii ani să revin de la vreo 100 de kilograme spre o siluetă… normală.

Însă nu despre asta e scandalul zilei. Ci despre faptul că aş încuraja pedofilia şi că aş fi misogin. Să le luăm pe rând. Nu e prima dată când îmi complimentez soţia că arată mult mai tânără. 

O fac constant, am făcut-o şi acum vreo trei ani când am spus că arată ca o minoră într-o postare pe Instagram. Era evident o metaforă. Dacă o spune un comediant, e umor? Dacă o spun eu, de ce devine altceva decât o glumă, fie ea şi de slabă calitate? Oricine mă cunoaşte ştie ce relaţie am cu soţia şi că nu încurajez pedofilia. Nu mă aşteptam ca, din tot ceea spun şi fac, o metaforă să aibă un astfel de succes după un interviu pentru un show de la TV. Interesant este că interviul nici nu a avut succes, nici pe TV şi nici online, în prima săptămână după publicare. Acel interviu a fost reîncărcat parţial pe unele grupuri online şi amplificat în ultimele două-trei zile. Crezi că sunt paranoic? Mai multe despre asta, la final. Chestiunea de mai sus se leagă însă cu altceva ce am spus în acel interviu. Am criticat public expunerea obezităţii şi celulitei.

Nu sunt primul care spune că avem o epidemie de obezitate. O spun medicii şi o vedem cu toţii. În #IGDLCC am abordat subiectul de mai multe ori cu medici şi nu numai. Sunt ştiri şi la TV constant. Cei care încă mai avem curajul să vorbim deschis şi să deranjăm corectitudinea politică exagerată trebuie să o spunem deschis. Obezitatea este o problemă naţională.  

O persoană obeză nu alege să fie obeză dar e treaba noastră ca societate să încurajăm, să motivăm şi să punem presiune pentru ca o problemă de sănătate publică să nu devină noua normalitate. Da, am spus că fetele ar trebui să mai treacă pe la sală. Întrebaţi antrenorii de toate felurile câţi copii mai ajung la sport. Am spus-o pe un ton sarcastic, cu ironie, pentru un show de TV şi a deranjat. Dar e adevărat.

De ce, însă, din tot ce fac şi spun asta s-a transformat în scandal, chiar şi cu întârziere? Cum a ajuns o emisiune de cancan atât de relevantă pentru caracterul meu? Ce se întâmplă cu mine de o vreme de apar la câteva luni cu câte un scandal în care aparent jignesc o categorie defavorizată?

Hai să vedem cine lansează însă aceste procese de imagine? Anatomia lor este aproape identică. O bucată cu potenţial se scoate din context apoi ajunge pe Reddit sau pe unele grupuri de Facebook. Subiectul este apoi amplificat pe Twitter şi Facebook de conturi false până prinde tracţiune. Cu puţin noroc, după câteva zile subiectul devine interesant şi pentru oameni reali. E o mlaştină şi sună a paranoia dar oare este? M-am uitat la cei care au amplificat comentariile despre mine pe Twitter. Majoritatea au conturi fără nume şi prenume şi nu au mai comentat până acum în limba română.

O bună parte sunt conturi noi sau inactive care nu postează mai nimic cu lunile şi anii, au sub 10 urmăritori dar dau like la subiecte controversate, pentru algoritm. Există printre aceste conturi unele mai active. Câţiva se declară deschis comunişti şi luptă împotriva vestului. Sunt activi în discuţii politice unde inflamează conversaţia cu opinii puternice. 99% din postările lor sunt în engleză. Câţi dintre ei sunt însă oameni şi câţi sunt boţi? Cine îi controlează? Până aflăm, rămâne valabilă regula cu lama lui Ockham. Răspunsul evident este de cele mai multe ori cel real. 

Toate astea contează, pentru că un subiect amplificat şi distorsionat online a ajuns în lumea reală. Dintre toate subiectele pe care le promovez în podcasturile mele, fix asta a ajuns suficient de important încât să-mi ceară punct de vedere televiziuni de ştiri. A fost suficient să ne distragă atenţia?

În concluzie! Pedofilia este inacceptabilă, e o crimă şi trebuie pedepsită! Îmi iubesc soţia şi încurajez pe fiecare să aibă grijă de sănătatea lui. Nu mă voi opri să spun ce gândesc dar voi fi mult mai selectiv cu locurile unde vorbesc. O să îmi aleg cuvintele mai cu grijă dar nu pot opri trolii. E treaba fiecăruia să gândească pentru el", a scris Buhnici pe blogul său.

4 motive pentru care românii NU merg la sală. România, cifre teribile despre obezitate: RUȘINEA, factor principal

 

În ceea ce privește România, media obezității e de 58%, adică aproape 6 din 10 români sunt obezi.

Viorel Sandu, antrenor de fitness, a vorbit despre problema românilor în ceea ce privește greutatea și a spus de ce nu merg oamenii la sală. 

"Există mai multe motive pentru care oamenii nu fac mișcare sau nu vor să vină la sală. Cele mai des întâlnite ar fi acelea că nu au timp. Apoi că nu au motivație, nu au bani să investească în asta și ar ma fi și factorul rușinii. Oamenii pur și simplu nu vin la sală să facă mișcare pentru că pur și simplu nu se simt în largul lor făcând acest lucru.

Majoritatea persoanelor supraponderale sau cele care au obezitate se simt jenate când vin la sală și când văd că toată lumea se descurcă bine și arată altfel. Acesta e un factor care ține oamenii acasă.

Noi sfătuim oamenii să facă pasul în a căuta soluții ca să scape de supraponderabilitate, să facă mișcare zilnic, la sală sau acasă.

Să vorbească cu specialiștii în nutriție, pentru că această problemă ar putea fi din mai multe motive precum: consumul alimentelor în mod excesiv, factor genetic sau din cauze pandemice, oamenii fiind nevoiți să stea acasă, izolați", a declarat antrenorul, în direct la Antena 1, în cadrul emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani".

Mai multe despre revolta din mediul online, vezi articolele de pe DC Medical. 

"Celulita NU este o condiție a persoanelor cu kilograme în plus". Ingredientul care te scapă de ea. Marinescu: Rezultate foarte rapide și bune

 

 

"O întrebare foarte, foarte targhetată, ce facem cu celulita? Cred că este una dintre întrebările cele mai căutate pe Google în ceea ce înseamnă îngrijirea corpului, pentru că vrem, nu vrem, celulita arată neplăcut, pentru că celulita nu este neapărat o condiție a persoanelor cu kilograme în plus, ci e o condiție a tuturor persoanelor, chiar persoane foarte slabe, chiar persoane care fac sport care pot să aibă celulită.

Celulita are o condiție hormonală și una alimentară și, evident, una sedentară. Dar, în general, pentru că așa cum am spus, sunt și persoane care fac mișcare și pot să aibă celulită, ea ar trebui luată foarte în serios, pentru că în momentul în care lași să se agraveze sau să se permanentizeze depozitele de grăsime și aspectul de coajă de portocală, pielea o să-și revină din ce în ce mai greu. Și atunci, pentru zonele cu celulită, care poate să fie pe coapse, între coapse, pe fese, poate să fie pe brațe, pentru zonele respective e foarte important să folosim produse dedicate, produse care să aibe active care chiar să stimuleze drenajul celulitei.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel