"Celulita NU este o condiție a persoanelor cu kilograme în plus". Ingredientul care te scapă de ea. Marinescu: Rezultate foarte rapide și bune

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Celulita - Foto: Freepick @zinkevych
Celulita - Foto: Freepick @zinkevych

Ce facem cu celulita și cu pielea care și-a pierdut și elasticitate și tonifiere și care este ingredientul care ne ajută să scăpăm de ea.

"O întrebare foarte, foarte targetată, ce facem cu celulita? Cred că este una dintre întrebările cele mai căutate pe Google în ceea ce înseamnă îngrijirea corpului, pentru că vrem, nu vrem, celulita arată neplăcut, pentru că celulita nu este neapărat o condiție a persoanelor cu kilograme în plus, ci e o condiție a tuturor persoanelor, chiar persoane foarte slabe, chiar persoane care fac sport care pot să aibă celulită.

Celulita are o condiție hormonală și una alimentară și, evident, una sedentară. Dar, în general, pentru că așa cum am spus, sunt și persoane care fac mișcare și pot să aibă celulită, ea ar trebui luată foarte în serios, pentru că în momentul în care lași să se agraveze sau să se permanentizeze depozitele de grăsime și aspectul de coajă de portocală, pielea o să-și revină din ce în ce mai greu. Și atunci, pentru zonele cu celulită, care poate să fie pe coapse, între coapse, pe fese, poate să fie pe brațe, pentru zonele respective e foarte important să folosim produse dedicate, produse care să aibe active care chiar să stimuleze drenajul celulitei.

Recomandarea mea este ca dacă avem timp și dacă putem, să facem măcar de 2 ori pe lună o ședință de masaj la cineva care chiar se pricepe în sensul acesta, pentru că sunt terapeuți foarte pricepuți mai nou, care maseajă aceste zone.

Pentru celulită, noi avem un ulei care e foarte, foarte dorit, pentru că are rezultate foarte rapide și bune. E un ulei care are ca extract principal scorțișoara, care drenează și topește zonele de celulită. Poate fi combinat cu crema pentru celulită, dar, în general, e foarte preferat pentru masaj", a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a vorbit la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

Băutura ieftină, adorată de români, care înmulţeşte bacteriile bune din corp. Medic: Este antioxidantă și hidratează

"Putem să ne luăm 10 minute seara sau dimineața"

 

Întrebată dacă sunt eficiente și dacă le folosim noi, acasă, prin auto-masaj, Ioana Marinescu a spus: "absolut da. Este minunat dacă reușim să ne dedicăm câteva minute în fiecare seară sau în fiecare dimineață, dar cred că mai confortabil e seara și să ne auto-masăm. E unul dintre cele mai bune lucruri pe care putem să ni le oferim. Putem să ne luăm 10 minute. Sunt mișcări de drenaj și am văzut că se găsesc tot felul de instrumente cu care poți să te automasezi. Pentru celulită e ok să masezi zonele respective. Dacă facem acest gen de auto-masaj, rezultatele vor fi tare, tare bune".

Care e diferența dintre CIREȘE și VIȘINE și ce beneficii au. Care este considerat "ibuprofen natural" și care previne cancerul de colon și artrita

Vezi mai multe în video:

 

Două tipuri de celulită

Potrivit tratatelor medicale, există două tipuri de celulită: 

- celulită comună caracterizată prin probleme de ordin cosmetic, cunoscută şi sub denumirile lipodistrofie ginoidă, edematoza adipoasă şi care reprezintă un simptom pentru dezechilibre din organism.

- celulită inflamatorie caracterizată printr-o condiţie patologică şi care reprezintă o afecţiune medicală cauzată de agenţi patogeni precum stafilococi şi streptococi. Afecţiunea apare pe fondul existenţei unor leziuni la nivelul pielii cauzate de arsuri, înţepături de insecte.

Celulita comună se defineşte ca stare fiziologică manifestată prin depuneri neuniforme de ţesut adipos (grăsime) sub piele. Din punct de vedere medical, acesta reprezintă un proces degenerativ al celulelor subcutanate care se manifesta prin reţineri de lichid la nivelul ţesutului însoţite de o circulaţie slabă a sângelui şi un nivel scăzut de oxigenare locală.

Celulita comună afectează, preponderent, anumite zone ale corpului şi anume:

- zona superioară şi posterioara a coapselor;

- zona feselor

- zona şoldurilor

- zona abdomenului

- zona picioarelor, a gambelor

- regiunea pelviană

- zona braţelor.

Trei tipuri de celulită comună

 

Celulita comună se împarte în trei tipuri. Astfel, celulită adipoasă se instalează, preponderent, la persoanele supraponderale sau la persoanele sedentare. Acest tip de celulită apare, în cele mai multe cazuri, în zona taliei, în zona şoldurilor, a coapselor şi în zona feselor şi se manifestă printr-o neuniformitate a aspectului pielii.

Dacă se ia pielea între degete şi se ciupeşte, aceasta capătă aspect de coajă de portocală.

Celulita adipoasă este, de cele mai multe ori, o consecinţă a unei alimentaţii necorespunzătoare care conţine dulciuri, alcoolul, produsele de patiserie, fast-food şi a unui regim de viaţă sedentar. O alimentaţie sănătoasă şi un regim de viaţă activ, cu suplimente de slăbit, reprezintă primii paşi consistenţi pentru îndepărtarea celulitei adipoase.

Celulita edematoasă sau apoasă se instalează atunci când persoana suferă de retenţie de lichide, fără legătură cu greutatea persoanei. Celulită apoasă are un aspect mai moale, buretos, adică zonele afectate seamănă cu un burete îmbibat cu apă.

De regulă, această problemă apare ca o consecinţă a administrării de contraceptive, din cauza unor dezechilibre hormonale, a unei circulaţii sangvine sau limfatice defectuoase. 

Vezi și: Kinetoterapia și fizioterapia, diferențe. Care e cheia pentru mobilitate și pentru starea de spirit

Medicii recomandă, un regim alimentar fără sare, practicarea unor exerciţii fizice uşoare şi un masaj pentru stimularea drenajului limfatic constituie un prim pas pentru pentru îndepărtarea celulitei apoase.

Celulita fibroasă este o formă mai complexă, chiar dureroasă, care se instalează adânc în piele, este mai compactă şi poate provoca inflamaţii cutanate. Celulită fibroasă are un aspect dur, granulos şi se instalează mai ales pe coapse, pe şolduri şi în partea superioară a picioarelor. 

Acest tip de celulită, uneori dureroasă, este greu de vindecat şi necesită un tratament specializat precum radiofrecvenţa bipolară, mezoterapia sau vacuum pulsat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel