Gravidă de 160 de kilograme a născut un bebeluș sănătos. Femeia suferă de multiple boli

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bebeluș  FOTO: pexels.com
Bebeluș FOTO: pexels.com

O femeie supraponderală, cu multiple comorbidități, a născut un bebeluș sănătos la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe.

O femeie supraponderală a născut un bebeluș sănătos la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe. Gravida are 160 de kilograme și multiple comorbidități - diabet , hipotiroidie și obezitate grad III.

Bebelușul a venit pe lume prin cezariană și are 4,7 kilograme și 59 de centimetri lungime. Mămica și bebelușul se află într-o stare de sănătate bună.

Iată ce scriu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe:

”În premieră pentru secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, o gravidă cu o greutate de 160 de kg și multiple comorbidități (diabet zaharat, hipotiroidie, obezitate grad III, etc.) a adus pe lume prin cezariană un bebeluș de 4.710 gr și 59 cm lungime, atât nou-născutul, cât și proaspăta mămică fiind într-o stare bună de sănătate.Intervenția a fost una foarte dificilă, din cauza faptului că pacienta este supraponderală, însă a decurs fără complicații, iar bebelușul și mămica au putut fi externați după 6 zile.

Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind formată din 3 medici primari de Obstetrică-Ginecologie, un medic rezident, un medic primar ATI, un medic neonatolog și alte 8 cadre auxiliare (asistente, moașe, infirmieră).Suntem mândri că astfel de intervenții dificile decurg fără complicații în cadrul spitalului nostru, datorită muncii depuse de echipa noastră”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel