Grosimea taliei: cu cât e mai mare, cu atât crește pericolul pentru sănătate. Care este grosimea ideală a taliei

Angela Sabău / 12 sep 2021 / 23:04
Grăsimea de pe burtă
Grăsimea de pe burtă

Chiar dacă greutatea dvs. este normală, o talie mai mare poate aduce riscuri pentru sănătate.

O nouă declarație științifică a American Heart Association arată că, cu cât talia este mai mare, cu atât crește și riscul pentru sănătate, chiar dacă greutatea corpului este normală.

Grăsimea din centrul corpului (cunoscută sub numele de grăsime abdominală sau viscerală), care cuprinde organele, este mai îngrijorătoare decât grăsimea găsită chiar sub piele (cunoscută sub numele de grăsime subcutanată). În plus, grăsimea se poate acumula și în ficat, cunoscută sub numele de boală ficatului gras nealcoolic, ceea ce crește riscul bolilor cardiovasculare.

Care este grosimea ideală a taliei

Conform declarației, publicate în Circulation, ar trebui să vă verificați circumferința taliei în mod regulat. Pentru a face acest lucru, înfășurați o bandă măsurătoare (un centimetru pentru croitorie) chiar deasupra marginii superioare a osului.

În mod ideal, dimensiunea taliei ar trebui să fie mai mică de jumătate din înălțime, chiar dacă indicele de masă corporală este în intervalul normal.

Activitatea fizică regulată și reducerea zaharurilor simple sunt cele mai bune modalități de a pierde grăsimea suplimentară din burtă.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy