Horațiu Moldovan despre Spitalul Județean Suceava: au fost cantități insuficiente de materiale de protecție

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății
Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a declarat că la Spitalul Județean Suceava au fost cantități insuficiente de materiale de protecție.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, la o emisiune la Antena 3, că nu au fost detsule materiale de protecție la Spitalul Județean Suceava

”În ceea ce priveşte dotarea cu materiale de protecţie, într-adevăr acolo au fost probleme, au fost cantităţi insuficiente de materiale de protecţie, dar au existat şi există instrucţiuni de utilizare a lor spre punctele de pericol în toate spitalele. Dacă sunt mai puţine la un moment dat într-un loc, ele trebuie distribuite către personalul care lucrează în boli infecţioase, în terapie intensivă, care lucrează cu pacienţi suspecţi. Acest lucru ar fi fost posibil chiar şi la un nivel de aprovizionare poate mai mic. Am fost asiguraţi de suplimentarea tuturor materialelor de protecţie care se importă zilele astea", a afirmat Horaţiu Moldovan, citat de Agerpres.

Acesta a mai precizat că în spital s-a redus numărul de pacienţi internaţi la minimum - aproximativ 100 de pacienţi - și este în plan transferul unor medici din Botoşani, Rădăuţi sau Iaşi. ”Spitalul va fi decontaminat şi repus în circuit, de data aceasta sub forma unui spital de tip COVID. Medicii care sunt în izolare la domiciliu, care sunt în tratament medical, vor fi recuperaţi într-un interval de timp, vor fi negativaţi şi vor reveni să lucreze", a completat secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel