Și vârstnicii sunt tentați să folosească telemedicina. Radu Gănescu: E un confort mult mai mare

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Radu Gănescu, președinte COPAC
Radu Gănescu, președinte COPAC

Radu Gănescu, președintele COPAC, spune că pacienții au deschidere în ce privește telemedicina pentru că văd beneficiile.

Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, Radu Gănescu, a spus, într-o dezbatere online despre telemedicină, organizată de DC Media Group, că pacienții sunt interesați de telemedicină.

”Din experiența mea, din ceea ce am primit ca mesaje din partea pacienților, întotdeauna un pacient ar fi dispus să încerce partea de nou, de inovație și nu mă refer la persoanele tinere care sunt aplecate spre a înțelege ce înseamnă partea de telemedicină. Și persoanele în vârstă sunt tentate să folosească lucrurile astea pentru că e un confort mult mai mare decât a merge periodic la spital, decât a sta în acele locuri aglomerate, de a se expune la anumite riscuri. (...) În această perioadă, mulți pacienți au preferat să evite mersul la medic și să vorbească prin telefon sau videoconferință. Deschidere ar fi, dar e nevoie și de educație. Trebuie să devenim pacienți informați și pacienți experți pe patologia noastră pentru a avea un limbaj comun cu medicul”, afirmă Radu Gănescu.  

Acesta subliniază că, la început, pacienții sunt reticenți la nou întrucât nu dispun de toate informațiile, însă ulterior se răzgândesc.

”Sunt ferm convins că toți pacienții vor dori să aibă beneficiul dosarului electronic de sănătate, mai ales dacă vom avea și registre care vor fi tot la fel și va fi în avantajul nostru, al tuturor, inclusiv al autorităților”, mai precizează președintele COPAC.

În opinia acestuia, telemedicina reprezintă o parte a medicinei pe care și România o poate folosi în beneficiul sistemului de sănătate, al medicilor, al pacienților, dar al autorităților pentru investițiile care se pot face în calitatea și confortul pacienților. ”Suntem una din țările care putem aduce telemedicina în sistemul de sănătate pentru că suntem una din țările cu cei mai buni IT-iști din lume, cu performanță în ce înseamnă IT și software, și atunci nu rămâne decât să le conectăm”, a mai amintit Radu Gănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel