Telemedicina, cum s-a pus în practică la un spital din București

Florina Pop / 11 mai 2020 / 16:27
EXCLUSIV
Mircea Ovidiu Denis Lupușoru, manager la Spitalul Colțea, a fost demis
Mircea Ovidiu Denis Lupușoru, manager la Spitalul Colțea, a fost demis

Telemedicina e o formă absolut operațională de medicină, a spus managerul Spitalului Colțea, Ovidiu Lupușoru, în cadrul dezbaterii ”Telemedicina - medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România".

Invitat la dezbaterea online ”Telemedicina - medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România", organizată de trustul de presă DC Media Group, dr Oviu Lupușoru, manager al Spitalului Colțea din București, a vorbit despre cum funcționează acest sistem inovativ în unitatea medicală pe care o conduce.

”Am făcut acest sistem de telemedicină acum, nu mai demult, din păcate. În doar două zile am modificat platforma (n. r. propusă de o firmă) ca să corespundă nevoilor spitalului”, afirmă managerul.

Ca măsură de protecție pentru medici s-au organizat în afara spitalului opt rezerve de izolare ca să nu ajungă în unitatea medicală pacienți pozitivi cu COVID-19. Rezervele au fost conectate la utilități - curent, căldură - și dotate cu tensiometre, termometre, pulsoximetre și tablete - ultimele comunică cu un centru operațional conectat la UPU. ”Astfel am redus deplasarea medicilor și asistentelor la acele rezerve. Deplasarea și expunerea. (...) Cu ajutorul tabletei comunică cadrele medicale. E o modalitate foarte simplă de folosire”, adaugă Ovidiu Lupușoru. 

Acesta a subliniat necesitatea telemedicinei amintind că tocmai Organizația Mondială a Sănătății preciza că telemedicina se numără printre serviciile esențiale în ”consolidarea răspândirii sistemelor de sănătate la pandemia COVID-19. Este foarte important să dezvoltăm această telemedicină”. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy