Îmbolnăvire, după vaccinare. Copilul poate contracta boala împotriva căreia a fost vaccinat?

Florentina Constantin |
Data actualizării: | Data publicării:

Una dintre cele mai dese întrebări legate de vaccin este cea referitoare la posibilitatea ca cel mic să contracteze chiar boala împotriva căreia a fost vaccinat.

Doar 1% – 5% din cazuri de copii vaccinați se pot îmbolnăvi, nereușind să dezvolte imunitate faţă de boala respectivă, scrie proimuinzare.ro. Uneori, copilul intră în contact cu boala chiar înainte de a fi vaccinat. Astfel, vaccinul nu a avut timp să îşi facă efectul.

Alteori, copilul poate contracta o boală care e similară cu cea contra căreia tocmai a fost vaccinat. De multe ori, acest lucru se întâmplă în cazul gripei. Există mai mulţi viruşi care provoacă simptome asemănătoare cu gripa și, în cazul cărora, oamenij fac o confuzie. Vaccinul antigripal nu oferă protecţie şi contra acelor viruşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel