Încă o tulpină PERICULOASĂ de COVID-19, descoperită în Africa de Sud. Două cazuri confirmate în Marea Britanie

Dana Lascu |
Data publicării:
Nou focar de coronavirus
Nou focar de coronavirus

O nouă mutație a SARS-COV-2, coronavirusul care provoacă boala COVID-19, care este mai periculoasă decât precedenta, a fost descoperită de specialiști în Marea Britanie. Aceasta ar proveni de la persoane care au călătorit dinspre Africa de Sud și a au fost confirmate deja două cazuri. 

Noua tulpină de COVID-19 provine din Africa de Sud. „Datorită unei impresionante capabilități genomice a celor din Africa de Sud, am detectat două cazuri ale unei alte noi variante a coronavirusului în Marea Britanie. Ambele au fost în contact cu cazuri care au venit din această zonă în ultimele săptămâni”, a declarat ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, conform Express.co.uk.

Apariția mutației de proveniență africană vine în contextul în care Marea Britanie se confruntă deja cu o tulpină caracterizată de specialiști drept foarte infecțioasă, respectiv cu 70% mai infecțioasă decât cele studiate până acum.

Hancock a continuat: „Această nouă variantă este extrem de îngrijorătoare, deoarece este încă mai transmisibilă și pare să fi mutat mai mult decât noua variantă descoperită în Marea Britanie”.

Ministrul britanic al Sănătății a previzat că persoanele care au fost în contact apropiat cu noua tulpină se află deja în carantină. El a atras atenția, de asemenea, că cei care călătorit în ultimele două săptămâni în Africa de Sud trebuie să intre în carantină.

„Aceste măsuri sunt temporare în timp ce cercetăm în continuare această nouă tulpină care urmează să fie analizată în curând la Porton Down”, a spus Hancock. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel