Încă un deces COVID cu tulpina Delta: o femeie de 74 de ani, din Argeș, nevaccinată

Adisa Codruț |
Data publicării:

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a declarat că a fost înregistrat încă un deces cu tulpina Delta - COVID.

În județul Argeș s-a raportat încă un deces de COVID cu tulpina Delta. Este vorba de o femeie de 74 de ani, care nu a fost vaccinată. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, a declarat vineri seara, 25 iunie, că sunt 44 de cazuri cu tulpina Delta în România, cele mai multe fiind în Ilfov, Argeș și municipiul București.

”Tot în județul Argeș mai este încă o persoană, tot de sex feminin, nevaccinată, 74 de ani, care este în Terapie Intensivă, infectată tot cu tulpina delta, dar la acest moment este în faza de post-COVID, practic e în continuare un pacient grav, dar a trecut de perioada de contagiozitate”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că nu ar exista nicio legătură între cele două cazuri din Argeș: ”Durerea de cap este foarte frecvent întâlnită, durerea de gât și scurgerile nazale, rinoreea, spre deosebire de cazurile anterioare care erau date de varianta britanică și varianta din Wuhan care erau cu tuse și pierderea mirosului sau gustului, care erau simptome relativ specifice”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, potrivit  Antena 3.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel