Dr Valeriu Gheorghiță: din toate cazurile de COVID-19, 70% vor fi cauzate de tulpina Delta

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID  FOTO: Facebook
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID FOTO: Facebook

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, susțin că 9 din 10 viitoare îmbolnăviri COVID de la finele lui august, în România, vor cu tulpina Delta.

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a declarat că tulpina Delta a infecției COVID va deveni dominantă și în România și se așteaptă al o creștere a îmbolnăvirilor. 

”Este posibil să nu fie nevoie să mai fac a treia doză de vaccin, dacă avem populație vaccinată într-un număr mare cu schemă completă (...), să avem imunitate colectivă, adică 60 – 70%. Imunitate colectivă avem prin vaccinare și prin trecerea prin boală. Sigur că trecerea prin boală nu oferă o protecție suficientă, (...) ci doar 3 – 6 luni. (...)

Se estimează chiar de către experții europeni că la nivel european, în țările membre ale UE, tulpina Delta va fi responsabilă, va fi dominantă, în ceea ce privește creșterea de cazuri. Pentru august se estimează circa 70% circulația acestui virus, adică din toate cazurile de COVID-19, 70% vor fi cauzate de tulpina Delta. La sfârșit de august se estimează chiar o creștere la 90%”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță, Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel