Încă un vaccin împotriva Omicron, aflat în teste clinice

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin        Photo by Nataliya Vaitkevich from Pexels
Vaccin Photo by Nataliya Vaitkevich from Pexels

Un nou vaccin împotriva variantei Omicron se află în teste clinice, a anunțat compania americană Moderna.

Testele clinice care vor include 600 de persoane adulte vizează o doză de rapel a unui vaccin conceput special împotriva variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2. Jumătate dintre persoanele care iau parte la studiu au primit deja doua doze de vaccin Moderna cu cel puţin şase luni în urmă, iar cealaltă jumătate au primit şi doza de rapel autorizată.

Astfel, rapelul specific împotriva Omicron va fi evaluat atât ca a treia, cât şi ca a patra doză. Moderna a raportat, de asemenea, rezultate privind eficacitatea împotriva Omicron a rapelului autorizat anterior.

Compania arată că la șase luni după rapel, anticorpii împotriva Omicron se aflau încă la un nivel detectabil în sângele participanților la studiu, dar a fost redus de șase ori față de vârful observat la 29 de zile după injecție. 

Aceste date au fost obţinute prin studierea sângelui a 20 de persoane cărora li s-a administrat doza de rapel de 50 de micrograme.

"Suntem liniştiţi de persistenţa anticorpilor împotriva Omicron la şase luni de la rapelul autorizat în prezent. Cu toate acestea, având în vedere ameninţarea pe termen lung reprezentată de evaziunea imunitară a Omicron, mergem mai departe cu rapelul nostru specific împotriva Omicron", a declarat Stephane Bancel, preşedintele consiliului de administraţie al companiei Moderna, într-un comunicat de presă, citat de Digi 24.

Moderna este cea dea doua companie care anunță un vaccin împotriva Omicron, după Pfizer-BioNtech, care săptămâna aceasta a început teste pentru propriul vaccin specific împotriva Omicron. Dar Pfizer îşi evaluează formula nu doar ca rapel, ci şi pentru seria iniţială de injecţii la persoanele nevaccinate anterior.

Ambele vaccinuri se bazează pe tehnologia ARN mesager, ceea ce face posibilă actualizarea lor relativ cu uşurinţă pentru a urmări evoluţia mutaţiilor specifice noilor variante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel