Incendiu ATI Piatra Neamț. Ministrul Sănătății: medicul ars ”este conștient”; așteptăm evaluarea ISU

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ajuns în seara aceasta la Piatra Neamț, a declarat jurnaliștilor că secția de ATI se va muta la un alt etaj și cea care a fost compromisă va fi refăcută în două săptămâni.

Ajuns la Piatra Neamț, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a spus, în jurul orei 10.30, că are loc transferul medicului ars, în incendiul din Secția ATI a Spitalului Județean Neamț, care ”este conștient”, spre Iași.

”Aceasta va fi transportat către Spitalul Floreasca, în această noapte, cu un avion sanitar. Ceilalți 6 pacienți se transferă în acest moment la Iași pentru tratament SARS-COV-2”, a declarat ministrul. Potrivit acestuia, secția de ATI a spitalului se va muta la un alt etaj:

”Am discutat cu personalul care a fost în această secție și cu cei de la ISU - au anchetă în evaluare. (...) Am evaluat perspectiva secției ATI, revenirea la etajul trei cu tot ce înseamnă dotări și refacerea secției ATI compromise în următoarele două săptămâni. (...) În acest moment gestionăm pacienții care trebuie transferați la Iași, atât medicul cu arsuri, cât și cei 6 pacienți care vor fi transferați către spital pentru tratament SARS-COV-2”.

Întrebat câte paturi și pacienți erau în ATI, ministrul a răspuns: ”erau 16 paturi, erau 16 persoane”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel