Coordonatorul UPU-SMURD Iași: 7 medici și 5 asistente au venit de acasă ca să plece la Neamț

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Autospecială SMURD
Autospecială SMURD

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că 13 cadre medicale şi doi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" din Iaşi au venit de acasă pentru a pleca în misiune medicală la spitalul din Piatra Neamţ.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat, sâmbătă seara, 14 noiembrie, că 13 cadre medicale şi doi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" din Iaşi au venit de acasă pentru a pleca în misiune medicală la spitalul din Piatra Neamţ. 
Potrivit acesteia, şapte medici şi cinci asistente au venit de acasă pentru a pleca la Neamţ. Cel de-al optulea medic, Diana Cimpoeşu, a revenit în spital la mai puţin de 12 ore după ce a ieşit din gardă, pentru a coordona acţiunea.

"UPU-SMURD Iaşi şi ISU Iaşi s-au mobilizat pentru trimiterea echipajelor de sprijin şi transfer a pacienţilor critici din Spitalul Piatra Neamţ către Iaşi. Au plecat două maşini de victime multiple şi două maşini de terapie intensivă. Pregătim acum a treia maşină de terapie intensivă şi un echipaj de transport victime multiple care va veni de la Vaslui. Vom prelua, din câte ştiu, un pacient cu arsuri, pe suprafaţă mare, 80%, din câte ni s-a comunicat suprafaţa arsă, şi şase pacienţi COVID pozitiv din secţia de Terapia Intensivă. Din informaţiile pe care le avem noi, fără leziuni de tip arsură dar sunt pacienţi ventilaţi mecanic, fie ei invaziv sau non-invaziv", a precizat Diana Cimpoeşu.

Potrivit acesteia, echipajele medicale de la UPU-SMURD Iaşi vor face o evaluare la faţa locului şi vor stabili dacă este nevoie şi de transferul altor pacienţi.

"Când echipele de şase medici şi şase asistenţi vor ajunge acolo vor evalua exact situaţia şi vor vedea dacă mai este necesar şi un alt transfer sau mai multe, maşinile de transport victime multiple având capacitatea de a transporta doi pacienţi critici, iar cele de terapie intensivă câte unul. Pacienţii cu COVID-19 vor fi aduşi la secţia exterioară de la Boli Infecţioase, la Terapie Intensivă, aşa cum a stabilit coordonatorul regional de ATI, iar pacientul cu arsuri, aici, în Spitalul Sf. Spiridon, la terapia intensivă a Clinicii de Marele Ars, pentru tratament de specialitate. Informaţiile se pot modifica de la minut la minut, în funcţie de raportările colegilor de la Neamţ şi Iaşi care se află în drum spre Piatra Neamţ", a mai spus Cimpoeşu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel