Incendiu la ATI Piatra Neamț. 8 oameni au murit. Ministrul Sănătății a plecat spre Neamț UPDATE

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Incendiu la ATI Piatra Neamț  FOTO: https://www.ziarpiatraneamt.ro/
Incendiu la ATI Piatra Neamț FOTO: https://www.ziarpiatraneamt.ro/

Un incediu puternic la Terapie Intensivă a izbucnit sâmbătă seara, 14 noiembrie, în jurul orei 19.30, la Terapia Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. 8 oameni au murit.

UPDATE 20.26 8 oameni au murit. Un pacient va merge la Iași și alți 8 pacienti care se vor transfera la Spitalul Județean Iași.

UPDATE 20.16 Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru se va deplasa în această seară la Piatra Neamț pentru evaluarea situației. Din informațiile pe care le deținem până în prezent un pacient cu arsuri (medicul de gardă) va fi transferat la Spitalul Judetean din Iași. Alți pacienți cu COVID 19 vor fi transferați la Lețcani, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății, într-un comunicat. Conform sursei citate, nu există încă o evaluare a transferurilor finalizată (răniților).

UPDATE 20.08 Echipaje SMURD din Iași au plecat spre Piatra Neamț ca să preia răniții din incendiu. Prefectul județului Neamț spune, potrivit digi24, că un injector ar fi fost cauza incendiului, însă nu s-a confirmat oficial, dar și că ar fi mai multe cadre medicale afectate de incendiu, nu doar medicul de gardă.

UPDATE 20.02 O ambulanță SMURD cu medic și o autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iași încep deplasarea către Piatra Neamț, pentru transportul victimelor către Spitalul Județean Iași.

UPDATE 20.00 În urma incendiului, 7 oameni au decedat, una prezintă semne vitale slabe și una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală. Alți 8 pacienți, internați într-un salon alăturat, care au fost salvați, vor fi transportați la Spitalul Județean Iași, potrivit IGSU.

Spitalul Județean Neamț a dat un comunicat în care precizează că incendiul a afectat două saloane ale secției ATI, unde erau internați 13 pacienți bolnavi de COVID.

Știre inițială

Un incendiu s-a iscat sâmbătă seara, 14 noiembrie, în jurul orei 19.00, la secția ATI Piatra-Neamț. Reprezentanții ISU Neamț spun că cel puțin 8 pacienți critici care erau ventilați mecanic sunt înăuntru.

Mai multe echipaje de pompieri cu autospeciale se află la fața locului, la pavilionul nou.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa, a declarat, la Realitatea Plus, că sunt 7 persoane decedate, incendiul a fost cu flacăra și degajare mare de fum. ”Sunt 7 persoane care au decedat în incendiu”, au declarat cei de la ISU Neamț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel